Юлия Скрипал: Шокирана съм от отравянето, надявам се да се върна в родината си

OFFNews 23 май 2018 в 20:34 7213 2

Снимка Reuters

Дъщерята на бившия руски шпионин Сергей Скрипал Юлия даде първото си интервю, след като двамата бяха отровени в началото на март в британския град Солсбъри. 

Интервюто е пред Ройтерс, като Юлия е решила да каже само няколко изречения, а останалата част от изявлението е написала на руски и английски пред журналистите от агенцията. 

В изявлението си Юлия казва, че е искрено шокирана от случилото се и е благодарна за оказаната ѝ помощ. Тя допълва, че се надявам в бъдеще да се върне в родината си.

Юлия благодари и за предложената помощ от страна на руското посолство, но казва, че не иска да я приеме. 

Тя разказва, че животът ѝ се е преобърнал след отравянето, а лечението е било много болезнено и инвазивно и продължава и до днес. 

По думите на Юлия в момента приоритетът ѝ е здравето на нейния баща. 

Ето и цялото ѝ изявление: 

Добър ден. Казвам се Юлия Скрипал. Пристигнах във Великобритания на 3 март, за да се видя с баща ми, както съм правила и по-рано. Събуждайки се след 20-дневна кома, научих, че и двамата сме били отровени. Все още ми е трудно да се примиря с мисълта, че сме станали обект на подобно нападение. Много ни е провървяло, че сме оцелели след това покушение. Процесът на възстановяване беше бавен и много болезнен. Шокираше самият факт на използване на нервнопаралтично вещество в тази ситуация. Не искам да влизам в детайли, ще кажа само, че лечението беше инвазивно, болезнено и дълбоко угнетяващо.

Благодарна съм на прекрасните и добри служители в болницата в Солсбъри, място, което ми стана много близко. Също така съм много признателна на всички хора, които са ни помогнали на улицата в деня на нападението. Бях изписана от болницата на 9 април, но лечението продължава досега. Животът ми беше преобърнат с краката нагоре и сега се опитвам да свикна с невероятните промени в живота ми – както физически, така и емоционални. Опитвам се да живея в настоящето и съм решена да помагам на баща ми до пълното му възстановяване.

В бъдеще се надявам да се върна у дома в моята родина.

Реших да прекъсна реабилитацията си и да направя това кратко изявление, за да изясня няколко въпроса. Моля всички да уважават личния ми живот и личния живот на моя баща. Трябва ни време за пълното ни оздравяване и приемане на всичко случило се. Благодарна съм на руското посолство за предложената помощ, но за момента не съм готова и не искам да се възползвам от нея. Както казах в предишното си изявление: никой не е трябва и не може да говори вместо мен и баща ми, освен нас.

Още веднъж искам да благодаря на всички хора, оказали ми подкрепа и помощ в този сложен период на моя живот.

Мой приоритет остава здравето на моя баща.

Снимка: Reuters

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6109

2

Azarael

24.05 2018 в 09:54

Абе,
и двамата изпечени мошеници с баща ви добре си
изиграхте картите, за да получите от западните тайни
служби нови социални придобивки по време на престоя
ви там и свеж приток на конвертируема валута
в банковите ви сметки !
Но този път ако сте имали възможността да се
измъкнете от "дългата ръка на Крeмъл",
другия път не е сигурно дали вече ще можете да
се усмихвате така арогантно по
снимките в пресата . . .
 
X

Подкастът на OFFNews