Жерар Депардийо шофира в нетрезво състояние, конфискуваха скутера му

OFFNews 31 август 2020 в 09:59 2781 0

Парижката полиция е съставила протокол на известния френски актьор Жерар Депардийо за шофиране на скутер в нетрезво състояние и му е забранила да продължи пътя си, съобщават информационните агенции, цитирани от БТА.

Пазителите на реда решили да проверят Депардийо, след като забелязали, че той подминал стоп линията на червен сигнал на светофара. Полицаите забелязали и косвени признаци на опиянение, при което поискали той да се подложи на експресен тест за алкохол, който излязъл положителен и показал надвишаване на нормата с 0,25 мг алкохол на литър издишан въздух. Тогава актьорът признал, че е изпил две чаши бира, преди да се качи на превозното средство.

Списанието пише, че полицаите познали Депардийо, когато той свалил шлема си, и докладвали на началството си за инцидента. На мястото пристигнал комисарят на ротата за осигуряване на сигурността и интервенция, който се опитал да убеди полицаите да не съставят на актьора протокол. По закон обаче положителната проба от бързия тест изисква задължително извършване на проверка с уред за измерване на нивото на алкохола, който показал 0,40 мг на литър издишан въздух.

В резултат протокол бил съставен и на Депардийо било забранено да продължи пътя си. От комисариата на полицията той бил взет от свои познати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови