8 бабини лека срещу грип от целия свят

OFFNews 27 декември 2017 в 09:57 63245 1

Снимка Pixabay

Различните култури от векове търсят лекове в природата. Ето осем популярни средства от различни краища на света за борба с грипа и настинките.

1. Куркума - Индия
Куркумата е ключова съставка в аюрведа, система от традиционна хиндуистка медицина, която се използва от почти 3000 години. Коренът се използва за облекчаване на редица заболявания като настинка, главоболие, бронхит и т.н.
Метод на лечение: Прахът, получен от корена, се използва в индийските домакинства, които го сваряват на чай и добавят мляко.

2. Ряпа - Иран
Репите често се използват като съставка в иранската кухня и хората казват, че действат като отхрачващо средство при респираторни заболявания.

Можете да опитате да направите автентичен ирански сироп за кашлица в издълбана ряпа, пълна с мед за успокояващ ефект, или можете просто да я смелите.

3. Чесън - Мексико, Испания
Често мексиканците и испанците пият чай от чесън, когато са болни.

Въпреки че дъхът ви няма да е най-приятният, си струва да опитате антибактериалните свойства, като добавите лимон и мед.

4. Масло от риган - Гърция
Маслото от риган се използва в гръцката народна медицина като лекарство за респираторни инфекции. Първи Хипократ е използвал продукта за лечение на болести. Маслото е познато като деконгестант и лекарство за възпалено гърло.

Можете да го купите в магазините или сами да си направите маслото в домашни условия. Макар че не е много вкусно, има голям ефект.

5. Джинджифил - Китай
Джинджифилът е популярен като почти универсален лек. Използван в традиционната китайска медицина повече от 2000 години, джинджифилът може да стимулира кръвообращението и лекото изпотяване, които са от полза при лечението на настинка и болно гърло.

Метод на лечение: Изпробвайте корен на джинджифил за чай, към който може да добавите мед и лимон. 

6. Лук - Япония
Японците използват нарязан лук, за да изчистят синусите си при хрема. Химическо съединение в лука, наречено кверцетин, има антихистаминови (антиалергични) и противовъзпалителни свойства, които се борят с хремата.
Метод на лечение: Просто нарежете лук и го подушете.

7. Ром - Франция
Френската напитка грог, която включва ром и кафява захар, ще ви помогне за облекчаването на болката или дискомфорта, причинени от грипа. 

Метод на лечение: Смесете ром, гореща вода, кафява захар и щипка канела.

8. Цвят от бъз - Швейцария
Швейцарският алхимик и лекар Параселсус открива лечебните предимства на този цвят още през 15-ти век. Използва се за лечение на синузит, като помага да се намали подуването на мукусните мембрани.
Метод на лечение: Сироп от бъз, направен от цвета на растението, лимон и захар, ще ви помогне да се излекувате по-бързо от настинката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови