Волейболистките ни ще играят на финал на Чалънджър Къп

OFFNews 24 юни 2018 в 11:13 4138 0

Снимка bgvolleyball.com

Женският национален отбор по волейбол се класира за финала на Чалънджър Къп, който дава квота за участие в Лигата на нациите. Състезателките на селекционера Иван Петков записаха категоричен успех над домакина Перу с 3:0 (25:21, 25:22, 25:16).

Двубоят започна равностойно, след което "лъвиците" се откъснаха от опонента с добра преднина. След средата на гейма обаче латиноамериканките се доближиха и дори изравниха.

Волейболистките ни се мобилизираха и заиграха по-стабилно, като се оформи нова разлика. Перуанките отново се опитаха да направят пробив, но не се получи и българките поведоха в резултата с 1:0 гейма.

Домакините отговориха със силно начало на втората част, но момичетата на Иван Петков не се стреснаха. Те дори натрупаха преднина, която не пропиляха до края на мача, въпреки че перуанките хвърлиха много усилия за изравняване на резултата.

Тимът на Карлос Апарисио направи и силно начало на третия гейм, но силите му стигнаха за това. Българките след това доминираха на терена, спечелиха лесно частта и се класираха за финала на турнира.

Утре в 02:00 часа наше време България се изправя срещу Колумбия на финала, а два часа по-рано Пуерто Рико и Перу ще играят за третото място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови