Федерер спаси 7 мачбола срещу Тенис Сандгрен

OFFNews 28 януари 2020 в 10:29 2577 0

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер показа защо е един от най-великите в историята на този спорт. Маестрото спаси седем мачбола срещу Тенис Сандгрен и макар да страдаше от здравословни проблеми, осъществи уникален обрат. Федерер победи американеца с 6:3, 2:6, 2:6, 7:6, 6:3, губейки с 1:2 сета.

Швейцарецът приключи срещата с 44 печеливши удара и 56 непредизвикани грешки. От своя страна Сангрен се отличи с впечатляващите 73 уинъра и само 53 грешки. На полуфиналите Маестрото ще се изправи срещу Новак Джокович или Милош Раонич.

В първия сет двамата играеха на много високо темпо, а един пробив в шестия гейм беше достатъчен на Роджър да го добави в актива си.

Втората част започна коренно различно от първата. Тенис поведе с 3:0 с ранен пробив, след което при 5:2 и сервис на Федерер Сандгрен отново взе подаването на Маестрото и изравни резултата.

В третия сет швейцарецът допусна пробив още в първото си подаване, а при 0:3 поиска медицински таймаут, след като изпита проблеми в крака и слабините. След това той продължи да изпитва сериозни колебания, особено във важните моменти. Американецът не показа никаква милост и се възползва по перфектен начин от създалата се ситуация. Той задържаше подаването си, а при 5:2 и сервис на Федерер се стигна до нов брейк.

Четвъртият сет продължи в монотонното темпо на предните три, като определено Сандгрен вадеше повече аргументи за продължаване към полуфиналите. Федерер не се движеше добре по корта, имаше трудности при сервирането и като цяло у зрителите оставаше усещане, че швейцарецът не е в най-доброто си физическо състояние. Въпреки това той не допусна пробив. Тенис също задържаше подаването си и се стигна до тайбрейк. В него срещу американеца сякаш имаше друг играч, напълно различен от този, срещу когото спореше досега. Роджър увеличи значително интензитета в играта, започна да се движи много по-леко по корта и въпреки че цели седем пъти бе изправен пред мачбол за Тенис, обърна развоя на тайбрейка в своя полза - 10:8.

Последният сет се разви изцяло под диктовката на Федерер. Нивото му на игра се покачи значително, записа брейк в шестия гейм, който му беше достатъчен да приключи мача в своя полза.

"Днес съм изключителен късметлия. Съжалявам за Сандгрен, който определено заслужаваше да спечели. Беше луд мач. Имах физически проблем, но си казах, че искам да видя какво ще се случи. Дали няма да стане някакво чудо и да успея да преодолея ситуацията", каза Федерер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови