Джокович продължава защитата на титлата си в Мелбърн с пълна газ

OFFNews 22 януари 2020 в 12:17 1776 0

Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович записа втора победа на турнира от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия.

Сърбинът победи безпроблемно Тацума Ито с 6:1, 6:4, 6:2 за 1:36 ч. В третия кръг на надпреварата Джокера ще се изправи срещу друг японец - Йошито Нишиока, който надделя над Даниел Еванс с 3:0.

В първия сет сърбинът започна с тотална доминация, която доведе до 5-0 гейма преди да даде почетен такъв на опонента си, след което на собствен сервис приключи откриващата част в своя полза.

През втората част Ито показа малко повече характер и взе цели четири гейма на своя сметка, но пробив в деветия гейм беше достатъчен на настоящия шампион да добави още един сет на сметката си - 2-0 в полза на Новак.

В третия сет японецът не можа да отговори подобаващо на играта на Джокович, който натисна съперника си от самото начало, реализира три пробива и приключи двубоя по категоричен начин.

Ноле наниза 31 уинъра и направи 17 непредизвикани грешки, но ще бъде още по-доволен от начина, по който сервира - той реализира 16 аса, загуби само 11 точки от сервис и спечели 93% от точките при вкаран първи сервис.

"Съперникът ми игра много агресивно и плоско, нямаше много грешки във втория сет. Моят сервис много ми помогна да стоя далеч от неприятностите.

Знаех, че ударите ще идват плоски и бързи, така че трябваше да стоя ниско и да варирам играта си, да излизам на мрежата. Проработи", каза Джокович секунди след победата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови