Борис Бекер: Джокович може да изпревари Федерер

OFFNews 17 юли 2019 в 11:22 2168 0

Живата легенда на световния тенис Борис Бекер смята, че е възможно Новак Джокович да изпревари Роджър Федерер по брой спечелени титли от Големия шлем.

В неделя сърбинът спечели пети трофей от турнира "Уимбълдън". Така Ноле вече има на сметката си 16 в турнирите от Големия шлем, а пред него е Рафаел Надал с 18 и Федерер с 20.

"Федерер е най-великият и е нормално да е обичан, но Джокович заслужава повече уважение. Надявам се догодина на "Уимбълдън", ако пак се срещнат, да бъде по-равностойна ситуацията. Новак се намеси в битката между Роджър и Рафа и сега след 16-ата му титла хората оценяват величието на Новак.

На Новак това не му е достатъчно. Той е един от най-успешните за всички времена, но иска да бъде най-великият. Може да е повече от горд с резултатите.

Преди 15 години, ако някой му е бил казал тази възможност, надали е щял да му повярва. Честно казано той може да изпревари Федерер и Надал, но не ми се иска да казвам, че това е сигурно.

Това е една вечна дискусия и ще продължи докато тримата се състезават активно. Не виждам скорошен край за никого от тримата. Мисля, че те всичките ще печелят още титли от Шлема", каза Бекер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови