Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Шест години и половина затвор за крадец на смартфон за 145 лв.

OFFNews 19 октомври 2015 в 16:52 5428 34

Шест години и половина затвор за крадец на смартфон за 145 лв.

31-годишен мъж и брат му бяха осъдени на затвор заради кражба на телефон и 14 лв. от ученик. 

Здравко Янчев ще изтърпява присъда от 6 години и шест месеца при строг режим, а брат му Янчо Янчев бе осъден на 4 години и шест месеца лишаване от свобода. От момента на задържането им двамата са в ареста. 

Според обвинителния акт братята са обвинени за "набавяне на имотна облага чрез измама в размер на 145.35 лева". Това е стойността на телефон „Самсунг галакси тренд лайт” от 14-годишен ученик. Двамата отмъкнали и 14 лв. от момчето, като за целта употребили сила и заплашване, съобщават от прокуратурата от Окръжната прокуратура във Варна.

На 12 февруари Здравко Янчев бил освободен от затвора, където изтърпял присъда за престъпление против собствеността. На 27 февруари, само 15 дни след излизането му от затвора, братята спрели двама ученици в подлез във Варна. По предварително подготвен сценарий те им разказали измислена история за момче на име Галин, което тормозело техния брат. Поискали да проверят дали някое от двете момчета не се казва Галин или той да е техен приятел. Те взели мобилния телефон уж да проверят дали в списъка не фигурира такова име на техен приятел и поискали от момчетата да покажат колко пари носят в себе си, тъй като според измислената история Галин взел от брат им 50 лева. Едно от децата показало, че има 14 лева, които Здравко издърпал от ръцете му. После с парите и телефона двамата братя напуснали района. Телефонът по-късно е продаден.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!