VIVACOM придобива и Телнет ООД

Компанията е един от доставчиците с добре развита мрежа и дистрибуция в региона на Велико Търново, Русе и Габрово

OFFNews 03 декември 2021 в 14:37 1354 0

Като част от стратегията си да предлага достъп до висококачествени фиксирани услуги на повече потребители, Vivacom продължава да разширява покритието си във Велико Търново, Горна Оряховица, Павликени, Севлиево, Бяла, както и до повечето населени места в региона. Компанията е постигнала съгласие да придобие 100% от дяловия капитал на Телнет ООД – един от доставчиците с добре развита мрежа и дистрибуция в региона и дългогодишна репутация за качество и добро обслужване.

Телнет ООД предлага интернет и телевизия за частни клиенти, както и редица услуги за бизнес клиенти, сред които MAN услуги, хостинг, колокация, както и на индивидуални проекти за изграждане на кабелни системи. Операторът има присъствие в над 110 населени места в областите Велико Търново, Русе и Габрово.

С новото придобиване Vivacom ще комбинира своя дългогодишен опит в поддържането и предлагането на висококачествени телеком услуги с добре развитата локална инфраструктура на Телнет ООД, за да осигури достъп до новите технологии на още повече потребители.

Сделката подлежи на всички необходими одобрения от страна на съответните регулаторни органи и се очаква да бъде приключена през 2022 година.

В процеса на преговори и реализиране на сделката Телнет са съветвани от Raiffeisenbank (Bulgaria) EAD и CMS Sofia, а Vivacom – от Challenger Capital и Камбуров и съдружници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови