Никакви транссексуални! Закон изхвърля тази категория хора от Унгария

OFFNews 27 април 2020 в 14:45 9464 5

Снимка EPA

Виктор Орбан, министър-председател на Унгария

Унгария е на път да прокара законодателство, което ще сложи край на признаването на транссексуалните хора. Правителството планира да въведе следното определение за пол: "биологичен, основан на първични полови характеристики и хромозоми", и така да направи невъзможно хората в страната са сменят законно пола си, пише "Гардиън".

Транссексуални и защитници на правата им казват, че законът, който е внесен за обсъждане в парламента. Той е насочен към коронавирусната пандемия, но този запис ще увеличи дискриминацията и нетолерантността към транссексуалните - опасяват се те. Мнозина ще се опитат да напуснат страната, а тези, които няма да имат този шанс, ще са подложени на всекидневно унижение, е едно от опасенията на правозащитниците.

"В Унгария е необходимо да покажеш личната си карта, за да наемеш колело, да си купиш билет за автобуса или да вземеш пратка от пощенската служба. И това на практика означава, че транссексуалността непрекъснато ще бъде излагана на показ пред напълно непознати" - коментира 39-годишна транссексуална, която живее в Будапеща.

Експерти по въпросите на човешките права казват, че ако бъде приет, законът ще бъде в противоречие с практиката на Европейския съд по правата на човека и ще бъде атакуван пред него.

Не става ясно как ще се третират и случаите, в които смяната се налага не поради убеждението на човек, а по медицински причини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

5

Стефан

28.04 2020 в 20:39

Това е медицински проблем, и него никой не закача. Проблемът е в масовостта на педерастията като културно явление.
Поне един в мизерната умираща европа, го каза на глас.

3015

4

Petq Petkova

28.04 2020 в 20:20

Напълно ЗА. А тези които са родени изглеждащи като един вид пол но по хромозоми дефакто са друг вид пол което те кара да се чувстваш различно и двуполовите имат право да избират в което няма никаква дискриминация. А не защото някой е недобре психически или просто си е решил поради някакви си незнайни причини да си сменя пола.

7800

3

Брок

28.04 2020 в 01:02

Един нормален водач в евокочината :(

3015

2

Мариа Николаева

27.04 2020 в 22:28

КАТЕГОРИЧНО ЗА!ДРУГОТО Е ПРОТИВ БИОЛОГИЧНИТЕ И МОРАЛНИ НОРМИ.ЧОВЕШКИЯТ РОД Е СЪЗДАДЕН ДВУПОЛОВ МЪЖ И ЖЕНА.ДРУГОТО Е ИЗВРАЩЕНИЕ,КОЕТО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ УЗАКОНЯВА!

12021

1

bls

27.04 2020 в 15:33

"да въведе следното определение за пол: "биологичен, основан на първични полови характеристики и хромозоми", и така да направи невъзможно хората в страната са сменят законно пола си, пише "Гардиън"" Явно някой може да прави чудеса, щото до колкото знам аз "смяната" на пола е нещо, което до момента в науката е невъзможно. Виж, да извършиш редица естетически операции, които да ти придадат вид и външи характеристики съпроводено с тежка хормонална тереапия, която да прикрие твоите полови характеристики е нещо възможно, но и до момента това не промяна пола - това променя външния вид на човека така както ако си сложа сини лещи това не ме прави синеок - прави ме човек със ини лещи, и като си изруся косата не ме прави рус - това са естетични промени, които не променят по същество нито цвета на очите нито цвета на косата, който е биолгически предопределен и за момента нищо не може да го промени.