Борис Джонсън: Великобритания няма да изостави Европа

OFFNews 18 юли 2016 в 10:40 4136 11

Великобритания ще напусне Европейския съюз, но няма да изостави Европа, заяви външният министър на Обединеното кралство Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс. 

По-късно днес в Брюксел Джонсън ще се срещне с колегите си от държавите-членки, както и с държавния секретар на САЩ Джон Кери. Сред обсъжданите теми ще бъдат терористичната атака в Ница и проваленият опит за преврат в Турция, но няма да има официални разговори за Брекзит. 

"Посланието, което ще занеса на нашите приятели от съвета, е че ние трябва да приведем в действие волята на народа и да напуснем Европейския съюз, но това по никакъв начин не означава, че напускаме Европа", коментира Джонсън след пристигането си в белгийската столица и допълни, че Великобритания няма да изостави водещата си роля в европейското сътрудничество и участието в каквато и да е форма.

"Що се отнася до Турция, мисля, че е много важно с оглед на проваления преврат да покажем сдържаност и умереност от всички страни и за това ще призовавам аз", каза британецът.

Бившият кмет на Лондон бе ключова фигура в кампанията за излизането на кралството от ЕС, нееднократно е изказвал крайно негативно мнение спрямо блока и е сравнявал развитието на съюза с плановете за доминация на Адолф Хитлер. Въпреки това след обявяването на резултатите от британския референдум, Джонсън рязко смекчи тона и призова за близки отношения между отделящата се Великобритания и останалите 27 държави от ЕС. 

Вчера той се срещна с върховния представител на съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини. Тя определи разговорите им като позитивни, но уточни, че Великобритания все още е част от ЕС и преговорите за нейното напускане няма да започнат докато Лондон не стартира официалната процедура по член 50 на Договора от Лисабон. 

Джонсън закъсня за срещата, тъй като се наложи самолетът му да кацне аварийно на лондонското летище Лутън, преди да продължи за Брюксел. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13207

12

Shoshon

09.08 2016 в 14:20

ТОя е страшен "пичага". По скоро Европа ако изостави GB се питам какво става?

11480

11

Plagiat

19.07 2016 в 00:15

Професуре, саму 5 минуса? Ми другите 10?
Много малко сте на смяна нощеска.
Пускай коса и бръсни мустака. Явно върши рабута.
P.S. Веднъж педераст, винаги педераст. Веднъж излъгал, винаги излъгал. За Борето де, не за вас:
"Роден в Ню Йорк под името Алекзандър Борис де Пфефел Джонсън. В семейството са 4 деца, той е най-големият. По бащина линия е правнук на турския журналист и министър от началото на XX век Али Кемал бей. Учил е в Итън и Оксфорд. През студентските си години в Оксфорд е членувал в крайно затворения клуб „Бълингдън“ заедно със сегашния лидер на консерваторите Дейвид Камерън." Wikipedia.
P.P.S. Не знам какво е "крайно затворен клуб". Ти знаеш ли?

11480

10

Plagiat

18.07 2016 в 22:02

Хубу, де. Около статията:
"Scandal erupted when Johnson wrote an article on the archaeological discovery of Edward II's palace for the newspaper. Johnson invented a quote for the article that he falsely claimed came from the historian Colin Lucas, his own godfather. After The Times' editor Charles Wilson learned of the deception, Johnson was sacked." Wikipedia
Лъжливото Овчарче

11480

6

Plagiat

18.07 2016 в 21:10

La Principessa :) и още:
- Бабооо, дай два лева за кино...
- Квоооо...?
- Дай два лева за кинооооо...
- Коооо, не чуям....
- Да та .... в глухите ушиии....
- Да не пуцуеш, че и лев няма да видиш!!!!!

11480

4

Plagiat

18.07 2016 в 19:32

Миме, подал съм документи за развод, ама няма да те забравя и пак ще те навестявам:
- в сряда за мусакичка
- в петък на кифтенца
- в неделя да ми опереш гащите и за още нещо
Нали, миличко?
 
X

Да помогнем на украинските деца!