Борис Джонсън обвини британското правителство за липсата на план за Брекзит

OFFNews 04 юли 2016 в 13:40 9709 11

Бившият кмет на Лондон и водещо лице на кампанията за излизане на Великобритания от Европейския съюз Борис Джонсън обвини правителството за липсата на позитивен план за справяне с  Брекзит. 

Според Джонсън има истерия сред подкрепящите оставането в съюза и правителството трябва да обясни истината за последиците от напускането на ЕС.

Евроскептикът, който наскоро отказа да наследи Дейвид Камерън на премиерския пост, сравни обществената нагласа с тази след смъртта на принцеса Даяна.


"Сред части от населението има истерия, заразна скръб като тази, която помня от 1997 г. след смъртта на принцесата на Уелс", написа Джонсън в материал за британския вестник "Телеграф". 

"Беше неправилно правителството да предложи двоен избор относно ЕС, без да има готовността, ако хората гласуват за напускане, да обясни как това може да бъде направено правилно в интересите на Обединеното кралство и Европа. Не можем да чакаме до средата на септември и до нов премиер", каза бившият кмет.  


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

12

Лопе де Вега

14.08 2016 в 09:58

Тоя когато напираше да бегат от ЕС що не написа поне едно малко планче? Да обясни като как точно ще стане далаверата, па макар и на ангро. Подробностите са технически проблем. Сега и той и Фараш си ебаха милия гъз и се правят на невинни девици. А и баба Тереза с кой акъл го назначи за външен министър? Все едно волен да стане външен министър. Е, оня е по-добре образован, все пак.

Поздрав!

7506

9

И кой ако не той трябваше да има някакъв план?
Нали казваше- хайде с мен?
Оказа се- хайде с мен към нищото...
Всички се изпокриха и самоуволниха само и само да са надалече от кашата дето те самите забъркаха.

Досега се подиграваха на ЕС, а сега се чудят как да се върнат безболезнено..

25665

8

Victimized

04.07 2016 в 15:46

Продължавате да дъвчете темата , а няма нужда . Европа отива там където Великобритания никога не е искала да отива , и поради тази причина винаги са били "специален" член на ЕС , излизането и е очаквано и много малко вероятно да се обърнат на другата страна , все пак това е референдум в правова държава , не е като тукашните референдуми , дето не означават нищо за политици и граждани . Точно заради това , само тукашни идиоти си мислят ,че е възможно в рамките на закона да се направи втори референдум със същия въпрос , като коректив на предишния .Направо да обявят този за фалшифициран и с това да кажат , че са некомпетентни, корумпирани и т. н .... ЕС отива към федеративна република и това си е изначалната цел , просто матряла не е достатъчно озрял , но пък още няколко години политика на отворените врати и няколко икономически кризи ,породени от банкерите и от "съкрушителното излизане не UK" от съюза и овцете сами ще влязат в кошарата , главно от страх и неграмотност ........

13709

5

Маргарит

04.07 2016 в 15:09

Този Борис е като кармичен брат на нашия цв.цв.
Или сестра, не си спомням вече...

21668

3

Руслан

04.07 2016 в 14:36

Според мене ще "здравите сили" ще добутат до нов референдум.
Малката разлика на резултата е измиващ срама екскюз.
И тогава резултата против излизането ще е смазващ, а голямата вина ще е на тези двамата и тънкашите които правят в момента.