Шеф в АЕЦ заплашва: Ще те срина до земята. Утре няма да бъдеш полицай (видео)

Началникът на сигурността в централата Пешко Караджов - кръстник на сестрата на депутат

Юлиан Христов 20 юли 2017 в 13:11 37910 15

Шеф в АЕЦ заплашва: Ще те срина до земята. Утре няма да бъдеш полицай (видео)

Началникът на охраната в АЕЦ Козлодуй Пешко Караджов е отправял заплахи и обиди към униформен служител на МВР за това, че съставил акт за шофиране в нетрезво състояние на негов приятел.

Без изненади - оказва се, че от цялата случка потърпевши са няколко служители на МВР, а прокуратурата прекратява проверката, защото не смята, че има данни за извършено престъпление, въпреки че твърденията на обиждания полицай са потвърдени от четирима негови колеги и въпреки че в Наказателния кодекс точно за това деяние е предвидено наказание до 8 години затвор.

Вместо да бъде подведен от отговорност, Караджов, който е бивш служител в МВР, е отстранен от поста си.

Случаят е от март месец, но в сряда в социалните мрежи се появи видео, което е запечатало случката. Тогава пътен полицай спрял за проверка автомобил, който бил шофиран от приятел на Караджов. При проверка за алкохол дрегерът отчел 1.2 промила. Полицаят съставил акт, а потърпевшият шофьор се обадил на Караджов за помощ, с когото до скоро разпивали.

От видеото, което беше разпространено от колега на полицая, става ясно, че Караджов си позволява да отправя заплахи до униформения и то на територията на Районното управление в Козлодуй.

„Аз тебе ще те сирна до земята. Ти утре няма да бъдеш полицай“, заявява Караджов, ядосан от съставения от полицая акт и дори диктува на приятеля си как да оспори акта: „Не съм съгласен със съдържанието на акта. Г-н... ми е искал подкуп“, се чува от записа.

Караджов дори обижда полицая:

Караджов: Ти полицай няма да бъдеш. Бъди сигурен, гарантирам ти, че няма да бъдеш полицай. Поне в това, което аз подписвам... аз подписвам договор...

Полицай: Добре.

Караджов: Няма добре. Ей, голем пе***ас си...

Полицай: Не мислите ли, че ме обиждате?

Караджов: Не, не те обиждам. Не те обиждам, а си точно такъв. Казвам ти, защото знам за какво става на въпрос.

Видеото беше разпространено от Цецо Благоев, служител в управлението в Козлодуй. Той разказа, че след като случаят бил раздухан в началото на годината, е започнал „лов на вещици“. В резултат началникът на управлението Аспарух Максимов, който е заявил, че случаят няма да бъде потулен и образува преписка, е принуден да напусне поста си и към момента е назначен като редови полицай. По негово желание...

В подкрепа на началника си, служителите започват подписка, която обаче по-късно е открадната. Неофициално се твърди, че това е направил служител, близък до сегашния началник на ОДМВР.

След като съобщили, че подписката е открадната, срещу служители в управлението започват проверки и натиск.

От Областната дирекция на МВР казаха за OFFNews, че проверка по случая с обиждания полицай е образувана още тогава и е препратена на прокуратурата. Говорителят на полицията във Враца Красимир Василев каза, че полицай Благоев, който разпространи видеото, не е бил свидетел на случката и че срещу него в момента тече дисциплинарна проверка по други случаи, които „нито пряко, нито косвено имат отношение по проверката“ по първия случай. 

Към настоящия момент служителят е временно отстранен.

„Какъв интерес мога да имам от тази история, освен истината да излезе наяве?“, отговори Благоев. Пред OFFNews той твърди, че производството срещу него е започнало, защото е разкрил извършителите на палеж.

Полицаят настоява прокуратурата да започне проверка по случая. По думите му в проверката не е взет предвид видеоклипът, който е предоставен на разследващите.

„Изводът от постановлението е, че деянието е извършено в тъмната част на денонощието и няма възмутени граждани. От историята на сайта "Фейсбук" е видно, че към момента има над 8000 възмутени граждани, което е основание да се търси наказателна отговорност от всички участници в проверката и извършителя на деянието“, заявява Благоев.

Непосредствено след инцидента шефът на охраната в АЕЦ-а Пешко Караджов е излязъл в болничен и така е избегнал даването на обяснения пред ръководството. По-късно обаче той е бил привикан от началниците си, но не е ясно какво е обяснил.

Зам.-директорът на АЕЦ Козлодуй Цанко Баджийски каза пред OFFNews, че Караджов е отстранен от поста. „А вие как оценявате поведението му?“, каза в отговор на въпрос той. И допълни: „Всеки нормален човек би го оценил така, както и вие“. Той обясни, че не е в течение с подробности около проверката, тъй като не била под негово пряко наблюдение.

„Взети са мерки, но не съм в течение с конкретния случай. Помня, че той даде обяснения, въз основа на тях имаше наказание и той вече не е на тази длъжност“, каза той.

Полицай Благоев изважда наяве и друг факт: Пешко Караджов черпи "силата си" от близостта му с депутат от ГЕРБ, тъй като е кръстник на сестрата на народния представител от Враца. Той смята, че настоящият директор на управлението е назначен с политически протекции и сега той връща услугата, като случаят бъде потулен и бъдат наказани полицаите, които са си свършили работата. 

___________


Стенограма от разговора между Караджов и полицая:

Караджов: Ти полицай няма да бъдеш. Бъди сигурен, гарантирам ти, че няма да бъдеш полицай. Поне в това, което аз подписвам... аз подписвам договор.
Полицай: Добре.
Караджов: Няма добре. Ей, голем пе***ас си.
Полицай: Не мислите ли, че ме обиждате?
Караджов: Не, не те обиждам. Не те обиждам, а си точно такъв. Казвам ти, защото знам за какво става на въпрос. Ще дойдат и ще ти го кажат на очите. Предният път ти казах, простих ти. На тоя, който ти е карал дървата без пари 10 години ти му направи акт.
Полицай: Без пари ми карал дърва?
Караджов: Карал ти е дърва без пари, гаранция...
Полицай: Аз имам документи...
Караджов: Какви документи имаш, бе? Махай се оттука, бе. Много си малък, ти казах, много си малък. Много си малък.
Полицай: Добре.
Караджов към трети човек: Не съм съгласен със съдржанието на акта. Г-н... ми е искал подкуп. Напиши това, което аз ти казвам. А тебе ще те сирна до земята. Ти утре няма д бъдеш полицай.
Санкционираният шофьор: Ама какво нарушение извърших, та да ме спирате, бе?
Караджов: Къде си го спрял?
Полицай: На шосето.
Шофьор: Какво?
Караджов: Къде, на шосето? Къде?
Полицай: До Блок 11.
Караджов: Къде, че нещо не мога да се...
Полицай: На подлеза...
Караджов: Ей, аз ти казвам, ти си бита карта. Ама толкова много бита карта си.
Полицай: Ок.
Караджов: Какво окей, кей, кей. Не стига, че толкова много съм ти помогнал. И у Мизия, и у тва... Аз. А ти се правиш на педерас.
Полицай: Аз?
КараджовДа, ти, ти, точно ти. Казвам ти го, ей го, пред колегите ти го казвам. Не ме гледай като такова... Не е време да му звъня на директора сега. Обаче ти казвам, ти си вече бита карта. Втори път ми правиш на мен... Аз ти плащам на теб, аз съм подписал за заплатата ти. Ти си никой. Казвам ти, ти си никой. Втори път ми правиш... трети път няма да има.

После Караджов провежда телефонен разговор, от който се чува: пе***аси у това полицейско управление не искам. За втори път ми прави това нещо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8292

16

АЕЦ

29.07 2017 в 08:57

https://www.zovnews.com/bg/grazdani-se-vdigat-na-bunt/#.WXjx9sWxVfc.facebook

8053

15

aleks121

25.07 2017 в 15:28

Цецо Благоев е полицай пред уволнение нямащ нищо общо със случая с Пешко Караджов. Опитва се да извлече дивиденти и да се изкара жертва.
Защо Цецо не алармира медиите когато с приятеля си Цветан Гоцов се прегръщаше с хора от активния криминален контингент из врачанските кръчми? Защо не ги алармира, когато бе на "хранилка" на "МЕГАСОТ"?

8053

14

aleks121

25.07 2017 в 15:20

Кой е Цецо Благоев - ето малко за него...
https://www.blitz.bg/kriminalni/politsay-zaplashva-okhraniteli-ot-chasten-sod_news270658.html

21061

13

рамбо

20.07 2017 в 18:46

Даже нямаше нужда да пишете от коя партия е въпросния депутат. Можем да познаем от 1-ви опит.

23293

12

Стефан

20.07 2017 в 17:44

На огледалцето ... Ще го мисля.
Карал ли си го? Как се управлява, как се вади после от него?
Мързи ги. Трябва нещо, което да стане масово.

23293

8

Стефан

20.07 2017 в 15:33

Геле, ти верно ли познаваш системата за сигурност на Козлодуй?
Малкия, не се бъзикай с яките чички, да не те подгреят. Ядрен обект е, все пак.

12216

7

Uzer2

20.07 2017 в 14:40

Трябвало е да му снимате и лицето да го видим. После да му щракнете белезниците и в кауша - в хладното помещение...!!