''Подхвърлят ни огризки сякаш сме кучета. Днес протестът ще е ужасяващ''

Решихме да запалим свещ в тъмнината, която ни е обзела. Вместо свещ запалихме буре с барут - казва проф. Велислав Минеков от 'Отровното трио''

OFFNews 16 юли 2020 в 08:52 28227 11

Трите министерски оставки са подхвърляне на огризки, сякаш ние сме улични кучета. Няма да стане. Абсурдно е. Днес протестът ще е ужасяващ - заяви проф. Велислав Минеков от "Отровното трио".

Според него днес ще бъде направен последният опит "това неприятно правителство, известно със своите кражби и корупция да бъде пометено".

"Крайно време беше. Вече осми ден протестираме. Протестира цялата страна. Не остана населено място, където да не посочат кой е виновен за нашата нищета", каза проф. Минеков и добави, че с упорството си да държат властта управляващите "с всяка дума, с всеки жест увеличават омразата срещу себе си".

Те досега не предполагаха, че не са обичани. Въобразяваха си, че живеят в съвсем друг свят - отбеляза той.

Според него има голяма разлика между протестите сега и тези от 2013 година.

"Елате в тази компания довечера, за да видите кои са хората, които излизат на протеста. Аз там съм старец. Тези хора, които изскочиха на улицата, са младежи на по 20, двайсет и няколко години. Някои от тях не могат да ви изброят партиите в парламента, но въпреки това всички знаят коя е причината за нашата нищета. Те знаят, че повече тикви и каскети не могат да бъдат понасяни. Тази наглост, тази перверзия на простотията - те са нежелани. Възможно е наистина, така както казва той, той да е прост и те да са прости, тези около него, но ние не сме.

...

Този човек живее в заблуда, заблуждават го съветници, заблуждават го хора с недобра мисъл. Слава Богу, че са прости, защото ако бяха интелигентни, нещата щяха да вземат съвсем друг характер. Благодаря за тази простотия."

За един от премиерските варинти, който предвижда управяващите да оцелеят с друг премиер, Минеков изрази хипотези: "Представете си Данаил Кирилов за премиер или Маноил Манов. Лъчо Мозъка е по-подходящ. Може би направо жената от Кърджали, тя да стане премиер".

И поиска: "Оставка на кабинета. Нови избори - веднага! А неговите твърдения как ще пострадаме икономически няма да се осъществят, напротив - ще се замогнем, ще спрем корупцията моментално".

На предложената от водещия друга хипотеза: падане на кабинета, но оставане на главния прокурор Иван Гешев Минеков отвърна: "Не, няма да остане. Тези хора няма да се приберат от улицата. Тази целенасочена наглост, която той проявява, този тон, този отвратителен език кой ще ги изтрае? Въпросът не е дори кой ще арестува. Този човек е безкрайно некомпетентен, той е отмъстителен".

"Онзи ден, когато самият Каскет заяви, че ще арестува някой важен и че има нещо важно в себе си, някак си посърнахме, защото решихме, че ще арестува Борисов и по този начин може да се превърне в герой. Но, слава Богу, той е част от същото мозъчно общество на Борисов и такъв ход не беше предложен. В момента и двамата са нежелани, меко казано", допълни Минеков.

Той бе попитан и за сблъсъка пред Партийния дом.

"Нещата бяха много опасни. Аз бях между нападателите. Всъщност това е Групата на Любена или групата "Гешев е радост". Те бяха разпознати. Доколкото се знае, тези лица са от кв. Надежда. Арестувани бяха 6, впоследствие - 13 души, това прави чест на полицията. Трябва да бъдат разпитани. Трябва да се знае кой е този Каратиста, който така добре ги е подготвил. Бяха въоръжени с пиратки - много сериозни пиратки. Видях една от тях на няколко метра от краката ми. Имаше театрална постановка, в която едно от първите момчета застана близо до мен на стълбите и когато избухна първата бомба, той падна, симулирайки някаква смърт или нещастие. Срещу него скочиха хора, журналисти да му помагат на завалията. Ако това беше такъв силен взрив, щях да умра и аз, заедно с него. Нямаше такова нещо, просто беше една сериозна пиратка. Оттам се започна атаката. Аз бях вече вътре, до прозорците. Полицията се втурна да загражда тази предна част и нишите. В този момент се пръсна една бутилка с бензин. Ако бяха хвърлили втора пиратка, щеше да стане нещо много страшно, така че това е тероризъм, това не са протестиращи или контрапротестиращи. Това е терористичен акт. И когато дойде тук господин Златанов (Антон Златанов - зам.-директор на СДВР), точно така му кажете - "Господин Златанов, това е терор. Това е опит да се убият хора. Това не е шега и заплаха".

А как приема "Отровното трио", от което е част?

"Възмущението тръгна преди осем дни, когато въоръжени лица, поканени от самия Каскет, нахлуха в президентството. Тогава решихме, организирахме се за няколко часа - и то само в мрежата, не в новини и сайтове - и решихме да запалим свещ в тази тъмнина, която ни е обзела. Но вместо свещ, запалихме буре с барут." 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

11

halfords

16.07 2020 в 15:05

Виж си мазната, брядясала, нечистоплътна мутра, бе аланкоолу! Другия Бабикян и него като го видиш, можеш да се издрайфаш на секундата! Какъв си ти бе, палячо ?? Откъде накъде ще казваш, че щяло да бъде "ужасяващо" ?? Във всяка една нормална държава, ако се изцепиш така, ти щтракват белезниците и право в ареста !!! И там ще благодариш на Бог, че Гешев е Иван, а не Никола!!

11719

10

Краси

16.07 2020 в 14:12

Време е вече Христо Иванов и компания да се включат по-активно в протеста - очакваме всеки ден да ги виждаме там.
Хубаво ще свалим Борисов, но не искаме да го заменим с Корнелия или някой друг смешник като Слави Трифонов или Мая Манолова.
Ако ще ходите на предсрочни избори, трябва да поработите сериозно, за да получите резултат, с който да имате властта да изринете Авгиевите обори, които ще ви остави Борисов.

6109

9

Azarael

16.07 2020 в 14:04

До трола Sara Asar:
И тука ли се настаниха подобни платени
мушмуроци като теб, мизернико !
Вие много добре знаете че падне ли правителството,
ще спрат и вашите подаяния и ще ви се наложи да отидете
на трудовата борса . . .като всички останали !

3811

8

Toni2019

16.07 2020 в 13:19

И огризки не ни подхвърлят защото си ги върнаха обратно. ГАВРА С ДЕМОКРАЦИЯТА И МИЛИОНИ БЪЛГАРИ!!!

3000

7

SaraAsar

16.07 2020 в 12:43

Спонтанни протести НЯМА! Свършиха! Предадоха Богу дух! Този какво се хвали, че протестиращите били на по 20 години? Ами точно това му е именното, такива най-лесно се връзват на алабализмите и така излиза по-евтино на диригентите. А заблудените се усещат след време за какво са били употребени, ама късно!

18551

6

Нострадамус

16.07 2020 в 11:34

Респект пред проф. Минеков!
Достоен и морален човек !
Оставка и съд за престъпните крадци от Шайката ГЕРБ,
които унищожават България и Народа!

6000

5

Soldier of Fortune

16.07 2020 в 10:35

Смешко...И най-доброто служебно правителство без по-добра алтернатива изправя България пред хаос, което е добре за чуждите интереси. Левица и десница се обединиха и си намериха няколко застрашени свои инструменти , олигарсите и Президента и показаха своЙта политическа арогантност и безпринципност и без да предложат каквато и да е по-добра от ГЕРБ политическа и икономическа алтернатива ни припомниха речникът на омразата от 90-те г. и политическият нихилизъм, чрез който се иска властта . И всичко това въпреки пандемията и въпреки , че Борисов е добре приеман от СЪЮЗНИЦИТЕ и въпреки , че най-сетне сме в началото на входа ни в €-врозоната. Абе страха им е голэмо шубе - Гешев ги е емнал наред.

5610

3

БХМ

16.07 2020 в 10:02

Браво на триото. Опасявам се обаче, че при този начин на избори този отровен модел на власт, ще се възпроизведе отново. Дали пък едно електронно гласуване няма да даде на младежите една много по-добра възможност да управляват бъдещето си......

3232

2

tarabata

16.07 2020 в 09:46

ХАХААХАХАХ основната причина е турецкий паток, а не корупцията, краденето и чудовищната некомпетентност на селските и милиционерските калинки.