Протест пред президентството подкрепи НАТО и Ненчев (снимки)

Ивайло Анев 27 април 2015 в 12:41 7366 32

Снимка Ивайло Анев

Тук не е Москва, а София, столицата на България, обявиха протестиращите в подкрепа на северноатлантическата идея.

Около 100 души излязоха на протест пред сградата на президентството, за да изразят подкрепата си към военния министър Николай Ненчев и членството на България в ЕС и НАТО.

Това се случи по време на Консултативния съвет за национална сигурност, чиято тема е „Развитие на Въоръжените сили в контекста на актуалната среда за сигурност". На днешното заседание ще бъде изнесен доклад на военното министерство за състоянието на армията и въоръжените сили.

Според активистите лидерът на АБВ Георги Първанов е отправил провокация с искането си за уволнение на министъра на отбраната Николай Ненчев и министъра на външните работи Даниел Митов.

Пред президентството се развяват знамена на БЗНС, на ЕС, както и българският трибагреник. Протестиращите са издигнали и флаг на Реформаторския блок, които заявиха подкрепата си за министър Ненчев още вчера.

Според събралите се на протеста Атлантическия съюз е цивилизационният избор на България.

"Тук не е Москва, а София, столицата на България", обявиха протестиращите в подкрепа на северноатлантическата идея.

"България е там, където мечтаеше Левски. Никога България няма да се върне в отровната прегръдка на Русия", скандира протестът.

Някои от демонстрантите дойдоха с плакати: „Пълна и безусловна декомунизация и лустрация"; „Стоп на руската агресия"; България силен и лоялен член на НАТО и ЕС; „НАТО - да, Путин - не"; „Браво, министър Ненчев".

На протеста присъстваше и активистът Манол Глишев, който преди седмица беше хванат да драска Паметника на Съветската армия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!