Вигенин: Социалистите не са разколебани, пак ще подкрепят Радев

Нинова подаде рано оставка, тя ще води преговорите за правителство, обяви Зафиров

OFFNews 17 ноември 2021 в 08:47 1110 0

Работим за това Румен Радев и Илияна Йотова да победят на предстоящите избори. Социалистите масово ги подкрепиха на първи тур. Не са разколебани, ще го направят и на втори тур.

Това заяви Кристиан Вигенин, който подаде оставка като шеф на предизборния щаб на БСП заради резултатите на партията на вота, преди Корнелия Нинова да обяви своята, по Нова тв. „Вярно е, че с появата на новата партия шансовете и на БСП да постигне по-добър резултат на изборите намаляха. Това се видя с всички партии, с които се борехме за промяната в предишното Народно събрание и очевидно не успяхме”, каза още той.

По думите му благодарение на победата на „Продължаваме Промяната” сега има шанс за „едно стабилно мнозинство на реалната промяна, в което БСП има всички възможности да участва”. В това Народно събрание има само една лява партия. Това е БСП и от тази гледна точка имаме възможността, ако подходим умно, да прокараме и нашите идеи и принципи, както и да разширяваме влиянието си, коментира Вигенин. 

"Истината е, че имаше случаи в предишни периоди, когато конкретни обществени поръчки някакси стигаха до определени хора, които бяха противници на Нинова. Може би това е била цената да бъдат противници на Нинова. Начинът да се ерозира БСП беше най-разнообразен - и външни удари, и вътрешни. Това, което видяхме в последните месеци е, че част от същите тези хора се оказаха назначени на различни позиции в служебното правителство. Те се превърнаха в говорители освен на правителството и на т. нар. опозиция. Все пак, когато си говорител на служебното правителство, е добре да се въздържаш от партийни оценки", коментира той.

Мисля, че този път няма как Корнелия Нинова да оттегли оставката си, заяви пък Атанас Зафиров, който е зам.-председател на БСП, по бТВ. По думите му тя вече е заявена пред членовете на БСП като официално писмо. Според него преговорите ще се водят от Корнелия Нинова, тъй като тя продължава да изпълнява функциите си на председател.

„Смятам, че Нинова поема цялата отговорност и показва много силен ход. Факт е, че това са много ниски резултати за БСП, необичайно ниски“, призна Зафиров. Според него оставката на Нинова е била подадена рано. 

Най-голямата задача е участието в балотажа в неделя и мобилизирането на партията за Румен Радев и Илияна Йотова. Втората задача е участието в
преговорите за кабинет, обобщи Зафиров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews