Славена Точева си тръгвала от НС, за да поеме отговорност за провала на Портних във Варна

OFFNews 09 ноември 2023 в 15:23 3063 1

Славена Точева

Снимка Фейсбук на Славена Точева

Народният представител от ГЕРБ Славена Точева излезе с първи коментар, след като стана ясно, че подава оставка като депутат. 

За да сложа край на всички медийни спекулации искам да обявя пред вас, че вчера сутринта депозирах оставката си като народен представител в 49-то Народно събрание.

Смятам, че достойната позиция е да бъде поета политическа отговорност за загубата на местните избори във Варна и това е изцяло мое решение. Стоях твърдо зад кандидатурата на Иван Портних и смятам, че той беше правилният избор за кмет. Този изборен резултат не е отражение на доверието на варненци, а е следствие от създадената нова сглобка във Варна и оказания огромен корпоративен натиск над гражданите.

Запазвам уважението и съпричастността си към всички мои колеги от ГЕРБ и им пожелавам успешна и ползотворна работа по време на 49-то Народно събрание. Моите избиратели и колеги знаят, че винаги могат да разчитат на подкрепа и помощ от мен, завършва Точева. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов я поздрави за позицията и решението. Точева, която е наричана "Мис Преференция", е била е депутат и в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика