Йончева: Повеждаме битка срещу модела Добрев, независимо в коя партия се случва.

OFFNews Последна промяна на 02 октомври 2017 в 14:11 3105 0

Всички заставаме зад Елена Йончева. Управлението кумгейт трябва да спре заявиха социалистите в Хасково. Те й пожелаха да стигне докрай при разнищването на случая със скандалите около Делян Добрев.

По повод скандалите с депутата от ГЕРБ, народният представител от БСП за България, избран от Хасково, Елена Йончева даде пресконференция, на която бяха и депутати от левицата, членове на ИБ на БСП, общински и областни ръководства и представители на левицата в местната власт.

„Моделът Добрев има три елемента – наглост, нарушаване на закона и създаване на икономическа групировка, икономически октопод. Повеждаме битка срещу модела Добрев, независимо в коя партия се случва. Даваме случая на комисията за конфликт на интереси, заяви Йончева. Тя обясни, че Делян Добрев е настоял неговия дрийм тим да бъде назначен в община Хасково, в противоречие на закона за държавния служител. 

„Секретарят на общината му е кума, тя е без административен опит и въпреки това е назначена там. Директорът на финансовата дирекция му е първа братовчедка и също не е работила в администрация, за да заема този пост”, обясни Йончева и допълни, че вече две години управляват европейски средства, без да са назначени с конкурс.

„Първата братовчедка на Делян Добрев е директор на финансовата агенция, а нейният съпруг е председател на Комисията по бюджет и финанси. Законът това не го забранява, но очевидно тук има конфликт на интереси”, обясни Йончева.

„Не знаем дали моделът Добрев е моделът ГЕРБ. Но, съдейки по подкрепата, която Делян Добрев получава от организациите на ГЕРБ в страната, се създават съмнения, че може би моделът Добрев е модел на ГЕРБ”, посочи Йончева. Тя каза също, че в ГЕРБ членуват и почтени хора и много иска да разбере как се чувстват тези хора и какво мислят за този случай. „Не мога да повярвам, че хората подкрепят една такава омерта”, каза тя.

Елена Йончева говори и по темата за водата в Хасковско. Тя подчерта, че 6 месеца се кри от обществеността в Хасково, че водата има повишени норми както на уран, така и на алфаактивност, което е установено както по новите, така и по старите стандарти. 

„Хората са предупредени, че водата не е годна за питейни и битови нужди, но хората продължават да плащат за питейна, въпреки че получават промишлена вода”, каза още Йончева. 

„Стана ясно, че на кмета в Хасково са му препоръчали едни хора. Самият Добрев каза, че е настоявал тези хора да бъдат назначени. Това не е модел, който работи само в община Хасково, а в цялата държава, заяви Атанас Зафиров, член на ИБ на БСП. Той подчерта, че за този партизански модел на управление на държавата говори лично вицепремиерът Симеонов. „Вчера излиза с позиция, в която защитава Делян Добрев. Питаме: Валери Симеонов защитава Добрев ли, Елена Йончева ли напада или защитава модела, срещу който говореше само преди 10 дни?“, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови