ГЕРБ в СОС: Без тротоарно право за фирми, които са спрели дейността си

OFFNews 16 март 2020 в 15:53 6596 0

Снимка Архив

Пакет от мерки за облекчаване на икономическите последствия за малкия и среден бизнес в София обсъжда групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет, съобщи на страницата си във фейсбук Николай Стойнев, зам.-председател на СОС.  

Те ще бъдет предложени за разглеждане на следващото заседание на съветниците. 

Предложенията включват за периода на извънредното положение да не се събира тротоарно право от фирми, които спазват ограниченията и временно не извършват дейност. В пакета включваме и други мерки, които целят временно да подпомогнем малкия и среден бизнес, уточнява Стойнев. 

Разработва се и механизъм за оценка и проверка на това кои сектори са засегнати, в каква степен и за какъв период, за да могат да бъдат предложени адекватни възможности, в зависимост от степента на ограничения и техния период. 

С колегите от групата на ГЕРБ в общинския съвет провеждаме и видеоконферентни връзки с представители на бизнеса и неправителствени организации, по време на които обсъждаме необходимостта от допълнителни мерки, както за неразпространение на вируса, така и в подкрепа на уязвимите групи граждани в София, допълва Стойнев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови