Денков: Главчев избяга от изслушването за службите в парламента

Кристина Минчева 26 юни 2024 в 09:03 1360 1

Николай Денков

Снимка БГНЕС

Николай Денков

Главчев избяга от изслушването в парламента, заяви председателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков в кулоарите на Народното събрание.

Народните представители предвиждаха изслушване на служебния министър-председател Димитър Главчев във връзка с последните уволнения и назначения в ДАНС, ДАР, ДАТО, както и в Държавната агенция по сигурността на информацията.

“Министър-председателят Главчев избяга от изслушването. Информацията е, че се е съгласил, Рая Назарян е говорила лично с него. Той е казал да и един час по-късно е пуснал съобщение, че няма да може да дойде в Народното събрание. Вероятната причина е, че някои от смените, които са направени, са меко казано скандални”, заяви Денков.

“Примерно в ДАНС остана този заместник-председател, който носи основна вина, че нямаше машини на първия тур на местните избори", поясни той.

Бившият премиер на "Продължаваме промяната" коментира още, че точката за изслушване председателя на Служба "Военно разузнаване" трябва да бъде закрита.

"Втората новина е, че предварителната точка за изслушване на генерал Венев аз информирах председателския съвет, че има документ в Министерския съвет, че част от документи са свързани със защита на класифицираната информация, така че точката би трябвало да бъде закрита", каза Денков.

    Кристина Минчева

    Кристина Минчева е завършила журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Интересува се от вътрешна и международна политика, по-специално от процесите в Близкия изток. Занимават я и теми, свързани с борбата с дезинформацията и фалшивите новини, човешките права и бежанците.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    145

    1

    Джендо Джедев

    26.06 2024 в 09:50

    Нормално, хората на Боце (по личен негов пример) предпочитат само монолозите пред мисирки. Но въпреки това има бол олигофрени, гласуващи за тях. Народе?