Ексклузивно БСП реши: Нинова беше дотук, няма право да се кандидатира за лидер

ДПС изгони шуменската депутатка Айсел Руфад от парламентарната си група

Тя е един от зам.-председателите на партията на Ахмед Доган

Ружа Райчева 27 юни 2024 в 14:55 14329 1

Изключената от ДПС Айсел Руфад

Снимка БНР

Айсел Руфад

Парламентарната група на ДПС изключи Айсел Руфад. Вчера тя бе свалена и от поста областен председател на ДПС в Шумен.

Изключването ѝ е било поискано вчера от шуменската структура на партията заради лошите изборни резултати в района, както и в Турция, пише местният сайт 24rodopi. Довчера Айсел Руфад беше областен председател на ДПС в Шумен.

Ако Айсел Руфад реши да напусне парламента и да се откаже от депутатското си място, на нейно място най-вероятно ще влезе Йозлям Джевдет от трета позиция в шуменската листа.

В началото на март Айсел Руфад бе една от избраните за зам.-председател на партията заедно с Йордан Цонев, Джейхан Ибрямов, Халил Летифов, Искра Михайлова, Станислав Анастасов и Илхан Кючюк.

Въпреки че ДПС беше първа политическа сила в Шумен с 33,50% (15 861 гласа), явно това не е било достатъчно, защото от регионалната структура казват, че Руфад не е изпълнила задачата да направи ръст в гласовете в сравнение с предходните избори.

Това е поредната рокада в партията на Ахмед Доган. Преди два дни бившата зам.-председателка на парламента Филиз Хюсменова изненадващо поиска да напусне парламента. Оставката ѝ бе гласувана вчера. Твърди се, че решението ѝ е свързано със задържания заради разследване на пране на пари общински съветник от ДПС във Варна - Сали Табаков.

Междувременно вчера служебният кабинет назначи четирима нови областни управители, като трима от тях са хора на ДПС.

    Ружа Райчева

    Ружа Райчева завършва "Политически мениджмънт и консултиране" в СУ "Св. Климент Охридски" през 2023 г. Преди това се е занимавала с класическа музика и театър. Интересува се от вътрешна политика, медии, култура и международни отношения. Присъединява се към екипа на OFFNews.bg през април 2021 г.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Цветан Цветанов за Брендо, Алексей Петров и Бойко Борисов