Кметът Терзиев: Докато изчаквам министър Стоянов да прати служители на МВР да ме арестуват...

Юлиана Ончева 28 юни 2024 в 15:46 7333 41

Кметът Васил Терзиев отговори на министър Калин Стоянов

Снимка Столична община

Кметът Васил Терзиев отговори на министър Калин Стоянов за ареста и движението около НДК

Докато изчаквам министърът на вътрешните работи да изпрати служители на МВР да ме арестуват, защото не съм сложил няколко километра плътна ограда в центъра на София, и да изпрати прокуратурата към Столична община, нека спокойно и с разбиране да почетем законите на Република България. Без емоции и с разум. 

Това коментира кметът на София Васил Терзиев по повод думи на министъра на МВР Калин Стоянов по-рано днес: Когато не се изпълни съдебно решене – това е престъпление по Наказателния кодекс. Вероятно ще уведомим и прокуратурата. Не вярвам да се стигне до арест на кмета, но ако съберат достатъчно доказателства, ще действаме по закон, заяви министърът по бТВ. 

Във фейсбук Терзиев коментира решението на съда за промените в движението около НДК и обвиненията на министъра на МВР: 

Министърът на МВР говори за ангажиране на наказателна отговорност спрямо мен, заради неизпълнение на съдебното решение. В определението на ВАС се казва, че оставя в сила разпореждането на Административен съд-София град, а изпратеното ни разпореждане на Административен съд-София град гласи „да бъдат безусловно прекратени действията, извършвани от длъжностни лица от СО по въвеждане на нова постоянна организация на движението, чрез разчертаване на нова пътна маркировка, поставяне на пътни знаци, преградителни съоръжения и т.н.“.

В нито един момент, след постановяване на определението и още преди разпореждането на СДВР, Столична община не е извършвала действия по отношение на въвеждане на нова постоянна организация на движение. Всички действия са преустановени.

Какво е престъплението, в което ме обвинявате, г-н Министър и заплашвате в ефир с арест?

Твърденията на министъра за съществуваща опасност за гражданите, към настоящия момент не мога нито да коментирам, нито да адресирам, защото до момента никой не е чул какви точно са те и никой не успява да ги дефинира в конкретика. 

Срещу разпореждането на СДВР Столична община е депозирала жалба, а съгласно общите правила на административното производство депозираната в срок жалба спира изпълнението на разпореждането, а в случая няма допуснато предварително изпълнение. Какво по-конкретно освен ПР шум постигна разходката до центъра на столицата? 

Споровете по тълкуване на влязло в сила решение се разглеждат от съда, който го е постановил. Законът, г-н Министър, допуска искане за тълкуване при неясен съдебен акт. Щом законодателят е предвидил подобна процедура, това означава, че страните по един съдебен спор могат да искат тълкуване на съдебния акт. А вие като министър е добре да не пренебрегвате с лека ръка правото, което ни дава законът. 

И като заговорихме за безопасност и отговорността на МВР - защо МВР няма волята да възприеме опита на много европейски държави и да подкрепи промяна на Закона за движение по пътищата, с която да позволи на общините да използват камерите си за установяване на нарушения и да налагат глоби?

    Юлиана Ончева

    Юлиана Ончева е журналист в OFFNews от 2014 г. (Около) 25 години по-рано работи във в. "Демокрация". На читателите - извинявайте за премълчаното през всичките години. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1010

    42

    Диоген

    29.06 2024 в 15:54

    Виждам,че много държиш последната дума да е в теб malus.
    Хайде кажи тогава като какъв се определяш:
    Нихилист,анархист?
    Какъв?
    Критики много,любим лаф ,че слагаш пуканките да гледаш само сеир.
    Хайде кажи на нас простите тук превода на ника ти.
    Казвам,че си от величие защото точно отговаря на теорията за "прозореца на овъртън"
    Ами обясни им какво е това като се позоваваш на него.
    Не само да хвъляш "гръмки" фрази

    210

    41

    Telluris Malus

    29.06 2024 в 13:56

    Boarding. КентавУр може да плюе на воля по скромната ви персона, поне едно денонощие. :))))

    210

    40

    Telluris Malus

    29.06 2024 в 13:53

    Поправка:
    И за да поставим край на спекулациите на клеветника Алфа КентавУр, декларирам пред всички съфорумци, че имам КРАЙНО НЕГАТИВНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПОДМЯНАТА, защото те влязоха в колаборация с тези, които ужким трябваше да отстранят от властта. А когато стана ясно, че са оплели конците и отиваме на избори, ГЕРБ отново станаха лошите. Такива елементарни трикове са направо обидни към избирателите. КентавУр да пийне валидолче. :)))))

    210

    39

    Telluris Malus

    29.06 2024 в 13:50

    И за да поставим край на спекулациите на клеветника Лфа КентавУр, декларирам пред всички съфорумци, че имам КРАЙНО ТЕГАНИВНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПОДМЯНАТА, защото те влязоха в колаборация с тези, които ужким трябваше да отстранят от властта. А когато стана ясно, че са оплере конните и отиваме на избори, ГЕРБ отново станаха лошите. Такива елементарни трикове са направо жбидни към избирателите. КентавУр да пийнем валидолче. :)))))

    210

    38

    Telluris Malus

    29.06 2024 в 13:45

    Алфа КентавУр е клеветник, който не може да посочи нито един мой проруски коментар. Алфа КентавУр си въобразява, че той ще определя отношението ми към Подмяната, което е меко казано негативно.

    2550

    37

    alfakentavur

    29.06 2024 в 13:43

    Не е нужно. Всичко останало е мимикрия за прикритие. Ужким си про-Украйна и със закъснение започна да коментираш други статии, за да не си личи, че си платен.“
    Но си ПЛАТЕН ТРОЛ.
    Продаваш се. Най-старата професия. Фalus.

    210

    36

    Telluris Malus

    29.06 2024 в 13:40

    Алфа КентавУр е клеветник, който не може да посочи нито един мой проруски коментар. Алфа КентавУр да си запише някъде, че не е той човека, който ще определя отношението ми към МАОИСТИТЕ от Подмяната. А го е меко казано негативно.

    2550

    35

    alfakentavur

    29.06 2024 в 13:36

    Пиша втори, защото Фalus е натракал 5-ти, докато пиша.

    Вече 28 пъти казах на останалите във форума. Ти си мимикриращ. Сигурно не знаеш какво е мимикрия. Пишеш ужким про-украински коментари, за да изглеждат другите ти истинки.
    Но започна с голямо закъснение. Когато се регистрира миналия месец не правеше нищо друго освен да плюеш ПП/ДБ. Когато те разкрих, че си платено мекере, пак с известно закъснение започна да се правиш, че си про-Украйна и да пишеш и в други статии.
    Даже трябва да ми благодариш за това :D

    210

    34

    Telluris Malus

    29.06 2024 в 13:35

    Алфа КентавУр е клеветник, който не може да посочи нито един мой проруски коментар.

    2550

    33

    alfakentavur

    29.06 2024 в 13:33

    Ето. Фalus пак изпадна в неврастения. Този път 4 коментара един след друг. Лудите си говорят сами. И скорпионите умират сами, според Воев, но хлебарките сте друга порода :)
     
    X

    Цветан Цветанов за Брендо, Алексей Петров и Бойко Борисов