Абсурдно е да се твърди, че е кацнал в България на изоставено летище, смята адвокатът на Брендо

OFFNews 28 юни 2024 в 19:21 2967 0

Евелин Банев-Брендо

Снимка БГНЕС/Архив

''Кокаиновият крал'' Евелин Банев-Брендо

"Абсурдно е да се твърди, че е кацнал в България на изоставено летище", заяви адвокатът на Евелин Банев-Брендо - Силвия Найденова, пред Нова ТВ. 

По думите ѝ прокуратурата, с цел да предотврати бъдещо негово изчезване отново, е поискала той да бъде задържан под стража.

"Съдът, макар и първоначално да определи, че представлява правен нонсенс, впоследствие промени решението си и прие, че може да изпълни мярка за неотклонение "задържане под стража", посочи Найденова.

Тя добави, че няма представа как и дали Брендо е пресякъл българската граница. 

Междувременно ген. Иван Чобанов, бивш началник на Националната служба "Сигурност", заяви пред БНР, че службите не са си свършили работата. "Не е въпросът как е влязъл в България, а как от 2022 г. досега не са имали никаква информация за него", каза той. 

Малко преди 12 часа днес Евелин Банев се изправи пред съда, който реши, че докато е в затвора, ще му бъде наложена и мярка "задържане под стража".

По време на изслушване в Народното събрание министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че "Кокаиновият крал" е влязъл в България със самолет през пролетта на 2022 г. Става дума за малкия самолет "Пайпър", прелетял незаконно над шест държави от НАТО и приземил се на 8 юни - първо край Видин, за да зареди гориво, а после в Търговище.

Странната история с малкия мистериозен самолет "Пайпър", който наруши въздушното пространство на 6 натовски държави, за да се приземи у нас, бе разследвана от OFFNews. Още тогава вече покойният ни колега Красимир Крумов успя да установи собственика на машината - пенсионирания литовски военен летец Брониус Заронскис, и направи много интересно интервю с него.

В началото на седмицата Брендо се предаде доброволно, като се яви с адвокат пред Софийския затвор. Срещу него има издадени присъди в България, Румъния и Италия. 

През септември 2021 г. той бе задържан за кратко в Украйна и бе освободен с решение на съда заради придобитото му украинско гражданство. След това местонахождението му бе неизвестно.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Цветан Цветанов за Брендо, Алексей Петров и Бойко Борисов