ДБ поиска финансовият министър да си ходи

OFFNews 03 февруари 2020 в 11:04 3491 5

Ако премиерът Бойко Борисов не внесе предложение в Народното събрание за смяната на министъра на финансите, ще поеме политическата отговорност за липсата на задълженията, които Васил Божков не е внесъл в държавната хазна.

Това заяви председателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов пред бТВ.

Според него Васил Божков се е ползвал с политически чадър, след като толкова години е въртял успешен бизнес.

"Излезе информация, че шефът на Комисията по хазарта е давал пространни обяснения пред прокуратурата и е казал, че тази комисия се ръководи от Божков. След като тя се назначава от финансовото министерство, а я ръководи Божков, кой е сложил чадър върху дейността?", запита генералът.

Управлението на общите пари е едно от най-важните теми в ръководенето на държавата и именно затова трябва да се потърси отговорност защо парите не са отишли в хазната.

Атанасов изтъкна, че Васил Божков е изгрял по времето на правителството на Симеон Сакскобурготски и е имал свои депутати в политическата група.

"Когато Надежда Михайлова (Неински - бел. ред.) оттегли кандидатурата на Пламен Орешарски за кандидат за кмет на София, защото се е срещнал с Васил Божков, това беше ясен знак за позицията на десните сили към това лице", допълни той.

По думите му предстои да стане ясно дали Божков ще бъде върнат в България от ОАЕ, където е бил задържан. Атанасов напомни, че премиерът Борисов взе главата на министъра на околната среда и водите Нено Димов, след като беше установено, че няма вода в яз. „Студена“.

"Сега, когато се казва, че за 5 г. Божков не е вкарал 500 млн. лв. в държавата, какво ще направи министър-председателят?", запита Атанасов.

Той призна, че не се е срещал и не познава бизнесмена и няма спомен да е влизал в полезрението му с неправомерни действия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12435

5

Jinx

04.02 2020 в 22:11

Искат да си ходи защото им пречи на схемите.

12860

4

newfoundland

04.02 2020 в 20:42

Все едно някой ще се впечатли, все едно има значение какво говорят …

4000

3

One Direction

04.02 2020 в 16:37

Тия всеки ден искат някой да си ходи. Накрая и на Папата ще поискат оставка. Много са смешни.

3900

2

Billy111

04.02 2020 в 15:13

На Атанасов май му се иска да бъде финансов министър, но само с искането ще си остане. Жалко е че и той, и "Демократична България" смятат, че с оставката на финансовия министър проблемите ще бъдат разрешени. Никакво внимание не трябва да се обръща на ДБ и техните глупости.

4015

1

No matter what

04.02 2020 в 13:40

Те тези от ДБ има ли някой, на който наистина симпатизират и не искат да разкарат от властта, освен ако не е техен?