Кучето на Макрон се изпишка в зала на Елисейския дворец посред среща на държавници (видео)

OFFNews 23 октомври 2017 в 10:07 6027 0

Снимка REUTERS/Alain Jocard/Pool

Немо и президентът

Подобно на други френски президенти преди него, Еманюел Макрон знае колко е ценно едно фотогенично куче да обитава Елисейския дворец. Черният му лабрадор Немо е първият домашен любимец на държавния глава, който идва в двореца от център за спасени животни. От стъпването си там кучето е снимано не веднъж, дори на стъпалата на двореца при посрещането на нигерийския президент.

Този уикенд обаче двугодишният Немо не бе просто приятно допълнение към среща между държавници. Докато Макрон разговарял в една от залите на Елисейския дворец с трима членове на правителството - Бенжамен Гриво (държавен секретар към министъра на икономиката и финансите), Жюлиен Дьонорманди (държавен секретар към министъра на териториалното сближаване) и Брюн Поарсон (държавен секретар към министъра на екологичния и солидарен преход), Немо вдигнал крак и се изпишкал до камината.

Кадрите на канал TF1 показват как събеседниците разговарят в пищно украсена зала в двореца, докато зад тях кучето се облекчава. Те го поглеждат и добиват напълно безпомощни изражения.

"Чудех се какъв е този шум", казва Поарсон, който говорел, докато кучето пишкало. "Това често ли се случва, попитал Дьонорманди. Макрон се засмял и отвърнал: "Предизвикахте напълно ненужно поведение у кучето ми".

На тв кадрите се вижда още как Макрон се опитва да продължи съвещанието с държавните секретари, но не става ясно кой и как почиства след Немо.

Кучетата на френските президенти редовно са фотографирани с техните усмихнати собственици за кориците на списания, но животните не винаги се чувстват добре с начина на живот в Елисейския дворец. Например кучетата на Никола Саркози причиниха толкова много щети по мебелите с историческа стойност, че за възстановяването им бяха похарчени хиляди евро, припомня в. "Гардиън".

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Историите на Иво Иванов