Какво се случва с мозъка, когато види Исус върху печена филийка

OFFNews Последна промяна на 19 септември 2014 в 15:10 6426 1

На церемония в Харвардския университет бяха раздадени тазгодишните Антинобелови награди за най-безумните научни разработки в света.

Антинобеловата награда за физика беше връчена на японски екип, изследвал подробно триенето между банановата кора и случайно стъпила на нея подметка.

Наградата за неврология беше връчена на канадско-китайски екип, проучвал какво се случва в човешкия мозък, когато се сблъска с изображение на Исус Христос върху препечена филийка.

Антинобела за психология грабнаха трима изследователи – американец, британец и австралиец, които установили, че т.нар. „нощни птици“ са по-големи манипулатори и нарциси от ранобудниците.

Наградата за обществено здраве получи екип с учени от САЩ, Чехия и Япония, който проучвал дали отглеждането на котка е опасно за психичното здраве на хората.

Антинобеловата награда за биология беше връчена на германски, замбийски и чешки учени, установили, че когато кучетата ходят по нужда, се ориентират задължително по оста Север-Юг.

Наградата за арктически науки грабнаха германец и норвежец, тествали реакциите на елените, когато видят хора, дегизирани като бели мечки.

Антинобеловата награда за икономика пък получи италианското правителство заради предложението на Националния статистически институт всяка държава членка в ЕС да включва в официалните си отчети приходите от проституция, наркотици и контрабанда.

Антинобеловите награди са учредени през 1991 г. от основателя на списание „Годишник на невероятните изследвания“ Марк Ейбрахамс и няколко организации от университетите Харвард и Радклиф.

Целта на тези награди е да бъде почетено необичайното творчество и богатото въображение, както и да се стимулира интересът на хората към науката и технологиите, коментира Ейбрахамс.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.09 2014 в 19:53

Обикновено заглавието обобщава или насочва към онова,за което се говори в текста под него.Така-от самия текст аз разбрах къде са връчени наградите,в какви категории са,кога и от кого са основани и каква е целта им.Браво,изчерпателна информация,поднесена едва в 10 изречения!Едно не разбрах,но на фона на всичко друго, то вече ми се струва маловажно...и все пак... Какво се случва с мозъка, когато види Исус върху печена филийка?...Може би не съм чела внимателно...ще потретя..