Индийски съд заклейми предбрачния секс

Елица Мартинова 06 януари 2014 в 09:50 3070 0

Съд в Индия

Индийски съд в столицата Делхи заклейми секса преди брака като „неморален“ и противоречащ на принципите във всички религии, предаде Би Би Си.

 

Решението бе произнесено от съдия Вирендер Бхат. Констатацията му е част от заключенията по дело срещу мъж, обвинен в изнасилване. Ищец по случая е жена, на която обвиняемият е обещал да се оженят, но впоследствие разтрогнал уговорката.

Пред съда индийката е настояла, че случаите, в които е правила секс с мнимия си бъдещ съпруг, може да се считат за изнасилване.

Съдия Бхат обаче е постановил, че няма извършено престъпление. Той обаче е подчертал, че предбрачния секс е неморален и противоречи на принципите, заложени във всички религии.

Според мен половият контакт между двама възрастни, основаващ се на обещание за бъдещ брак, не може да се счита за изнасилване, дори ако момчето не се ожени впоследствие за момичето. Когато зряла жена се съгласява на сексуален акт с колега или приятел, на базата само на обещание, тя го прави на свой собствен риск. Тя би трябвало да осъзнава, че няма никакви гаранции за бъдещето си“, посочва магистратът.

При произнасянето на решението си магистратът е посочил, че става въпрос за порочна практика, която нахлува в Индия от Запада. Като доказателство за твърдението си съдия Виренденр Бхат е изтъкнал факта, че обвиняемият е служител на мултинационална компания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!