Българският екип на Mozilla се обръща към потребителите си за помощ

Борислав Белев 20 януари 2012 в 12:09 2649 0

Българската част от екипа на Mozilla се обърна към потребителите си с молба за помощ при подобрение на браузърите Firefox и Thunderbird. Желанието на екипа е феновете да се захванат с търсене на бъгове и пропуски в кода, като срещу помощта предлагат за награда поща в mozilla.bg (напр. [email protected]). В случай, че някой открие наистина впечатляващ проблем в браузърите, от екипа на компанията са готови да дадат и „допълнителна“ неназована награда.

Кампанията започна на 18 януари и ще продължи до 18 февруари. Всички желаещи могат да се включат като започнат с прочитането на основните страници на Firefox и Thunderbird в българската част на Mozilla. При намерена грешка в браузърите се докладва в bugzilla.mozilla.org, като за компонент се избира съответно mozilla.org/firefox и mozilla.org/thunderbird, след което в полето “summary” се описва проблемът.

Ако сред потребителите има такива, които желаят да промогнат с превода на сайтовете и браузърите на Mozilla, могат да пишат на [email protected] или да се включат в IRC канала на екипа #balkans в irc.mozilla.org. Пълни инструкции може да откриете тук.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови