Задържаха Нафтата, водил група за кражба на горива от железниците

Юлиан Христов Последна промяна на 28 юни 2012 в 09:32 5836 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Група за кражба на гориво от железниците беше разпита от служители на „Транспортна полиция” и под надзора на Специализираната прокуратура. При акцията са иззети 4,5 тона дизелово гориво, бензин и керосин.

Петима железничари са задържани за 72 часа.

Горивата са открити и иззети в частни имоти на територията на София и в Ихтиман. Претърсени са 7 обекта и са задържани петима служители на Холдинг БДЖ.

На адрес на единия от петимата в столичния квартал „Белите брези” са открити незаконно притежавано огнестрелно оръжие – револвер, 13 стека цигари и 18 бутилки алкохол без български акцизен бандерол, както и 55 хиляди лева и 19 хиляди евро. В прилежащо към жилището избено помещение са намерени 80 пластмасови туби с около тон дизелово гориво. Други 800 литра са иззети от гаражна клетка в столичния ж.к. „Младост-3“, използвана от друг член от престъпната група.  Още около 2,5 тона горива са намерени в частни имоти в  Ихтиман, собственост на други двама от групата.

По данни на криминалистите част от горивата са източени от маневрени локомотиви в района гара Искър, а по-големи количества - от цистерни, предназначени за петролна база на летище София.

В хода на операцията е задържан лидерът на организираната група по прякор Нафтата, на 43 г. от София. Той е ръководител  на поделението за товарни превози за района на София. Той е познат на полицията с хулигански прояви и присвояване. Участниците в групата сас лужители в “Поделение товарни превози” – район София при Холдинг БДЖ.

На петимата са повдигнати обвинения и са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл.321 от НК. Взета им е мярка задържане под стража за срок до 72 часа от прокурор при Специализираната прокуратура. Действията по разследването продължават.

Най-важното
Всички новини