Бебето на годината е момиче, родено в София

OFFNews 01 януари 2014 в 11:25 5843 1

Бебе
Бебе

 

Първото бебе за 2014 година е момиченце, родено в Майчин дом в столицата, сочат първоначалните данни.

То се е появило на бял свят в 0:38 ч, съобщи "Фокус", като цитира организаторката на инициативата "бебе на годината" д-р Антония Григорова. Все още се очакват пълните данни за ражданията в страната и вероятно броят на претендентите ще се увеличи.

Орисник на бебето на 2014 ще стане здравният министър д-р Таня Андреева, която е акушер-гинеколог и преди мандата си ръководеше АГ болница "Шейново".
Основната цел на кампанията „Бебе на годината” е да насочва общественото внимание към основните демографски и репродуктивни проблеми на българското общество. „С годините много често имахме добри новини за бум на раждаемостта, за съжаление в момента не можем да се похвалим в момента с такава. Именно затова тази инициатива е актуална повече от всеки друг път. Не е тайна за никого, че ние живеем в ситуацията на тотална демографска криза. Идеята тази година е да обръщаме повече внимание на възможностите за изграждане и последователно изграждане на политики свързани с изхода от тази демографска криза”, каза д-р Григорова.

Най-важното
Всички новини
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков