Кметът на селото с починала родилка: Тук никой не вярва в COVID

Единственият ваксиниран в Градец е кметът

OFFNews 19 октомври 2021 в 09:55 12078 1

Кметът на Градец Веселин Урумов

COVID-19 отне четири живота в семейство в сливенското село Градец. Почина 28-годишна бременна жена с близнаци. След като лекарите израждат бебетата, те умират заради ниското си тегло - тежат само по 500 грама. Дни по-рано в семейството умира и свекървата. Никой не е ваксиниран.

Кметът на Градец е единственият ваксиниран от цялото село, чието население е над 4000 души. По думите му ситуацията в селото е сложна.

"Не вярват, разбирате ли има неверие. Въпреки това, което се случва, пак не вярват", сподели кметът Веселин Урумов пред bTV.

Той призова жителите да се ваксинират, като се наема да осигури зелен коридор.

Починалата родилка с близнаци е забременяла след ин витро процедури. Проявила е симптоми на COVID-19 след свекърва си и е била откарана в болница. Отказала обаче да бъде приета там. Вкъщи се влошила и била откарана отново в болница, в тежко състояние. Наложило се спешно Цезарово сечение. За съжаление лекарите не успели да спасят нито родилката, нито бебетата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6245

1

kokoten

19.10 2021 в 14:54

...жалко за женицата и бебетата,но и Господ си знае работата....Ваксинирай се и увеличи шанса да тъпчеш тая земя още известно време,иначе....у кереча....