Година от катастрофата на бул. ''Сливница'', в която загинаха Ани и Явор (снимки)

Близки и приятели на двойката се събраха на лобното ѝ място

OFFNews 08 май 2024 в 19:09 1220 0

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Година след смъртта на Ани и Явор се провежда нов протест на столичния булевард "Сливница". Близки и приятели на загиналите припомниха, че все още в района не е поставена камера. 

През май 2023 г. 18-годишият Андриан Антонов с книжка от 3 месеца блъсна и уби на място двойката. След като ги ударил докато пресичат на пешеходна пътека, водачът забил колата си в стълб. Антонов се движел със 106 км/ч при разрешение 50 км/ч.

Сега той е на свобода, защото е обвинен в престъпление по непредпазливост.

„Събираме се отново, за да почетем тяхната памет. Да обърнем внимание на всички наши съграждани на това да шофират внимателно, да спазват правилата, да бъдат отговорни на пътя и да призовем отново за мерки ”, каза Георги Тодоров, един от организаторите на протеста, цитиран от Нова ТВ. 

Майката на Ани - Десислава Малчева, заяви, че "нямаме право да губим повече човешки животи по този безумен начин".

"Днес бяхме на гроба на Явор и Ани. До нас имаше паметници на цяло семейство – баща, майка и 11-годишно дете. Потресаващо е това нещо, което се случва”, каза майката на загиналата Ани. По думите ѝ на лобното място на дъщеря ѝ все още няма камера за скорост.

Протестиращите отдадоха почит както към Ани и Явор, така и към всички загинали и пострадали в катастрофи в България. Те показаха съпричастност към техните семейства. Протестът завърши с мирно шествие до кръстовището на бул. „Сливница” и бул. „Константин Величков”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови