Елате в Южния парк за старта на кампанията #EUandME и Фамилатлон

OFFNews 12 май 2018 в 08:28 2882 0

На голямата поляна в Южния парк днес ще бъде даден стартът на европейската кампания #EUandME, която има за цел със силата на филмовото изкуство да приобщи младите хора към европейските ценности и да им разкаже за възможностите, които им предлага ЕС.

В шатрата на Европейската комисия ще бъдат прожектирани пет специално заснети за кампанията филми на популярни режисьори от пет европейски държави. С кратки и грабващи истории те обръщат внимание на теми като мобилността, онлайн пазаруването, възможностите за бизнес и устойчиво развитие, които мнозина смятат за даденост, а всъщност за политики, извоювано с усилията на Обединена Европа.

Щандът отваря в 10 часа. Той ще е част от Фамилатлон - традиционният годишен празника за цялото семейство, който се провежда в парка по повод Международния ден на семейството. Акцентите в него са спортът и здравословният начин на живот. Посетителите ще могат заедно да играят и да се забавляват, да изпробват нов спорт, хоби или приятен начин за прекарване на свободното време, представени от десетки клубове и организации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!