Ексклузивно 17-годишна ученичка падна и издъхна в класна стая в Бургас

98% от училищата и градините са готови с отоплението за новата учебна година

OFFNews Последна промяна на 12 септември 2022 в 15:50 628 0

Отраслов съвет

Снимка Министерство на образованието и науката

Отраслов съвет

98 процента от училищата и детските градини са готови за новия отоплителен сезон. Това стана ясно по време на заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в областта на средното образование.

Всички образователни институции са в готовност за новата учебна година, а дни преди 15 септември намалява и броят на незаетите места за педагогически специалисти, съобщават от Министерството на образованието и науката. 

Учебната година ще стартира присъствено, но има готовност за преминаване в обучение от разстояние в електронна среда при необходимост. 100 процента са осигурили дезинфектанти, топла вода, предприети са и допълнителни мерки за намаляване на риска от инфекции.

В момента в училищата са назначени 1216 медиатори и 182 социални работници, които съдействат на учителите за приобщаване на деца и ученици в системата на образованието.

Всички директори на училища са осигурили и медицинска грижа за децата и учениците. 46 училища и детски градини ще открият учебната година в друга сграда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови