МВР за първи път обяви имената на двама от атентаторите в Сарафово

Юлиан Христов 25 юли 2013 в 11:38 6976 4

Мелиад Фара

Снимка МВР

Мелиад Фара и Хасан Ел Хадж Хасан са имената на двама души, за които се предполага, че са свързани с атентата в Бургас преди една година.

За първи път МВР огласява официално имената на заподозрените атентатори, за които до момента бяха известни имената по откритите документи за самоличност, за които се твърди, че са фалшиви. 

Мелиад Фара (Meliad FARAH, известен също като Hussein HUSSEIN) е роден на 05 ноември 1980 г. и е австралийски гражданин, а Хасан Ел Хадж Хасан (Hassan El HAJJ HASSAN), който е роден на 22 март 1988 г. и е канадски гражданин.

В периода 28 юни – 18 юли 2012 г. те са забелязани в районите на градовете Русе, Варна и Несебър, к.к. „Слънчев Бряг” и с. Равда. Разследващите органи подозират, че двамата са се регистрирали в хотели и квартири с фалшиви самоличности със следните имена: Brian Jeramiah JAMESON, Jacque Philippe MARTIN и Ralph William RICO, като са наемали и автомобили, ползвайки тези самоличности.

През юли 2012 г. FARAH е наел в с. Равда лек автомобил „Рено Клио“ с ДКН: A9027KT.

МВР моли всеки, който има информация за лицата, да се обадят в най-близкото поделение на полицията, като анонимността им е гарантирана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови