Пълен списък на гадовете

Николай Фенерски 19 септември 2014 в 14:06 28158 23

Пичове, ще си продължим казармено-екзистенциалната сага съвсем скоро, просто сега леко ще се отклоня, защото сърце ми не дава да пропущим такава зверска наглост, такъв гьонсуратлък, такова деболоочо и дебелокожо натрапване върху нашите изтънчени, изтерзани и изпилени човешки сетива. Върху тия сетива се упражняват десетилетия наред вече плужеците и конощипите, но ние не им се даваме, нали. Все още сме тука, въпреки тях. Мразим ги и го правим с удоволствие, от което те страдат, бъдете сигурни. Те се страхуват за кожичките си кирливи.

Повод за слюнкоотделянето и позивите ми за повръщане, разбира се, са предстоящите избори и по-точно списъкът с 98 продажни, деградирали и недостойни човешки имена.

Слюнкоотделям не само защото ми идва да ги плюя на живо в суратите мръсни, а защото ми става кисело само като им прочета именцата. Някои от тези именца имам нещастието да познавам лично. Възможно ли е според вас човек, който писмено или устно е снасял като последния помияр в канцелариите на ДС сведения за своите познати, приятели или просто колеги, да е запазил човешкото в себе си, да е запазил нормалната си преценка за реалността, да е съхранил своите доблест, чест, себеуважение? Как вие си представяте един такъв индивид? Аз твърдя, че тези копилета са в друга фаза на човешката еволюция. Според мен те са издънка на хомосапиенс, която се опитва да унищожи нормалния хомосапиенс. Наречете ги хомосовиетикус или красножопи шебеци, ако щете, но те за мен са изгубили нормалния си облик. Виждал съм ги на живо, честна дума. Синът на един от тоя списък, например, е за освидетелстване от психиатрична комисия. Това той го дължи на мутиралия си баща.

Именца ли искате? Прочетете ги отново в чудесния списък, достатъчно конкретен съм. Наложи ми се преди време да правя графичния дизайн на едни рекламни материали за тоя тип. Не ми е специалност, но нямаше кой друг и се наех. Последваха няколко месеца познанство, от което се чудех как да се отърва.

Но това, върху което искам да обърна вниманието ви, не са просто личните ми впечатления, а невидимите детайли в същия списък. Невидими са, защото не ги виждате, когато вече сте решили да гласувате за някоя от тези така наречени партии, налични в списъка. Взели сте си го решението, ще си пуснете гласчето свещено и никакви такива списъци не могат да ви разколебаят... Затова казвам, че са невидими. Не ги виждате детайлите. А те са там. Тези същите боклучета са инфилтрирани в почти всички регистрирани политически състезатели – ГЕРБ, ДПС, ББЦ, РБ, БСП, АБВ, Атака, НФСБ и ВМРО, Зелена партия, Партия на зелените (да не се бърка с ПП Зелените, които са сред малкото без ченгета в листите), Нова алтернатива, Република БГ, Българска социалдемокрация, Социалдемократическа партия, Обединена България, Нова сила, Нова България, НДСВ, Движение 21, Десните.

Забелязвате ли нещо? Няма ъгълче или кюшенце от политическия спектър, в което те да не са нацапали. Набутали са се навсякъде, а освен това са си създали и „нови“ партийки, защото са им останали излишни парици за хвърляне и си мечтаят да се качат на клона. Има агентчета и агентчета. Някои са по-силни, по-заможни, те ще се вредят, така или иначе. Налице са и други, не толкова влиятелни, но за тях Централата също ще се погрижи. И те дават всичко от себе си, и те са себеотвержени и трудолюбиви, такава им е закваската, породата, семката, джинсът, такива клетви са давали, такива указания получават и до ден днешен.

И най-последният от алкохолизираните, пръдливи, пършиви, мизерни агентчета получава субсидия, за да поддържа офис някъде из градчетата и уличките на България, не го фантазирам, с тия две очи и уши съм го установил. Те са плесен, вирус, те са катранът, който разваля всяка каца с мед, била тя дясна или лява. Да не би социалната държава да е лоша идея – вижте Швеция. Да не би дясната идея да е нещо пагубно – вижте Великобритания. Но когато към тая чиста философска хуманистична голяма човешка идея, до която човечеството е стигнало след векове опит, добавиш половин парченце агент, дори само ръка или пръст от агент на ДС, когато посолиш леко с ДС отгоре, съдържанието на хуманистичната каца се вкисва, замирисва, почернява, лоясва, гъбясва, габардясва, пенясва, смарангясва, кипва, пресича се, гранясва и се скапва без остатък.

Затова няма за кого да гласуваме. Защото заразата е заразила навсякъде. Това си го знаете, нали. Нищо ново не ви казвам. Обаче инерцията е така силна, че отново тия нечовеци ще са вътре в управлението. И толкова много сме прогнили, че надежда наистина няма. Осъзнайте го най-накрая. Аз го осъзнах и живея въпреки това. И ще живея в България напук на тях. И ще живея с радост от живота. Защото нищо не може да ме спре да си обичам Мястото и Времето. Защото друго не ми е отредено и друго не ми остава. Онези, дето са отишли да живеят на друго място, ги разбирам. Но само толкова. Не могат да ми спечелят уважението. Те са се уплашили от гадовете. Или са се погнусили от тях.

Аз страх не изпитвам. Нито погнуса. Да се страхуват те. Рано или късно ние или Някоя висша сила ще ги накара да се погнусят от себе си. Убеден съм. На 5 октомври ще гласувам, то се знае. За политическа сила, която още не е заразена. Или поне няма признаци за това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!