Ексклузивно Борисов пред президента: Няма как да се състави правителство. Съжалявам, отиваме на избори

Из делниците на един луд (6-10 ноември)

Тони Филипов, д-р 13 ноември 2017 в 15:19 47506 2

Понеделник, 6 ноември

Голям берекет тая седмица, братя и сестри! Направо пир за автор като нас, който си вади хляба от простотията на политици, държавници и други ВИП персони. Но понеже е само понеделник, а това, дето викат братята македонци, е ден, в който човек трябва да си почине от уикенда, ще дам само някои основни репери на събитията, които ще ни се случат през седмицата.

Една италианска поетеса, Алда Мерини, казва: „Мухите никога не почиват, защото лайната са наистина много…“ Тя е имала предвид италианските мухи, понеже няма откъде да е знаела на какъв трудов терор са изложени българските. За българските мухи няма почивен ден, няма празник. Те и на Великден работят, и на първи май, и на Задушница… Защото у нас, както казват македонците, као лудье сме девет, као лайна сме десет. Гледаш го човек, подушиш го…

Тъй и тъй споменахме македонците, та да използваме случая. Премиерът им Зоран Заев рекъл пред черногорската „Антена М“, че наистина щели да си ревизират учебниците по история. В учебниците, вика, стои "български фашистки окупатор" от Втората световна война. Може да бъде само "фашистки окупатор" и да пазим приятелството…“

Колко благородно от тяхна страна! Трябва да направим всичко възможно да ги поканят в ЕС, за да им се отблагодарим. После да помогнем и на сърбите. Щото нема какво да се заблуждаваме, не сме вече такава сила, че да съсипем сами ЕС.

А, ако трябва да сме сериозни, в Македония мухите също не седят без работа.

Вторник, 7 ноември

Божидар Димитров вика: „Отказвам се да се занимавам с политика. Ще се занимавам с политически анализи.“ И побърза да сложи запомнящо се начало на аналитичната си дейност.

Взе повод от думите на Мария Захарова, че руснаците са спасили българските евреи, анализира задълбочено това изказване и заключи: „Говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова е една пикла без цици.“

В днешно време информацията прави анализатора. А Божо е добре информиран. Москва, вика, не е казвала такова нещо, Захарова си го е измислила. Не знам, прекалено смела постъпка за мома без цици. Вероятно сте забелязали, че в живота на момите с цици са позволени много повече неща, отколкото на момите без цици.

Фактът, че Москва не уволни Захарова, нито я опроверга, остана извън вниманието на анализатора.

Изобщо, дето рекъл Иванчо, брат ми е на 36 години и е полуидиот. Значи вие сте на 72 г.

Намекнаха ми приятели, че било възможно Божидар да анализира в дует с проф. Константинов, щото и двамата са широкопрофилни анализатори. Но не било решено още.

Преди години по повод на Бареков и в изблик на гениалност родихме термина аналлизатори. И сега ще изчакаме първият повод, за да приложим евристичните му възможности и за анализите на Божидар Димитров. Едва ли ще чакаме дълго.

И понеже го споменахме. Сайтът му BNews.bg съобщава с огромно задоволство, че оная нощ в София откраднали луксозното Ауди на Цецерон, което струва 200 бона. От гаража му го откраднали. Цецо веднага звъннал на Борисов, но не бил той, нито някой от неговите хора. От полицията също нищо не знаели за евентуалния извършител.

Честно казано, ние също изпитахме известно задоволство. Когато престъпниците почнат да бият, ограбват и отвличат политиците, едва тогава те ще се заемат сериозно с борбата с престъпността. Та ние с вас, уважаеми читатели, се явяваме малко нещо съюзници с бандитите в борбата за нормална държава.

И може би с тяхна помощ трябва да намерим начин да разковем тази кочина, наречена политическа класа, да разгоним нагуцаните и представители и да направим нова… кочина. Да, това е истината! Пак ще направим кочина. И затова ние не призоваваме към бунт и революция, като некои. Нашето виждане е, че трябва да си изпростяваме мирно и тихо, по чисто еволюционен път.

Продължава на стр. 2

Страница на статията : 010203
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За и против Гей парада