Из делниците на един луд (6-10 юни)

Тони Филипов, д-р 13 юни 2016 в 10:32 21191 7

Понеделник, 6 юни

Кметът на „Кремиковци“ Ивайло Пaнев обяснява инцидента, при който криминално проявени цигани пребиха мирни български семейства: „Проблемът между българи и роми в кв. „Ботунец” е битов, а не етнически.”

Битов е, битов, нема какво да се убеждаваме. Има ли бити, проблемът винаги е битов.

Министър Бъчварова: „Ситуацията в Ботунец е овладяна, взели сме всички мерки включително и на други места, където има смесено население."

Не, не е междуетнически! Само се появява навсякъде, където съжителстват двата етноса. Просто два бита се сблъскват в национален мащаб.


Не знам какво трябва да се направи по циганския въпрос. Погледнато от жълтите павета към районите на бойните действия, е лесно да сме демократи и европейци. Дето се казва, в тила бойният дух винаги е по-висок. Но на място хората се борят да опазят живота и имота си. Искат държавата да ги защити, искат законът да се прилага еднакво за всички. Не искат много, не ли?

Искат, ама нема! Изобщо много се научи да иска тоя народ!

Над 700 миряни от Асеновград искат патриархът да махне пловдивския митрополит Николай заради нарушения на финансовата и църковната дисциплина и на човешкия морал. Най-сериозното обвинение е в „изискването на финансови облаги за раздаване даровете на Светия Дух”. Казано простичко симония, наредена в Устава на БПЦ (Чл. 190, т.8) сред църковните прегрешения наред с ересите, разкола, богохулството и разврата. За ръкоположение на свещеник в селска енория дедо Николай искал 5000 лв., за въдворяване в градска - 10 000.

Тя, симонияата, от поповете е измислена. В Деяния на светите Апостоли се разказва как Симон Влъхва „като виждал големите чудеса и личби, които ставали, и че Духът Свети се дава чрез възлагане”, занесъл пари на Апостолите и казал: „Дайте и мене тая власт, та комуто възложа ръце, да приема Духа Светого. Но Петър му отговорил: „Среброто ти да погине заедно с тебе, задето си помислил, че с пари се добива дарът Божий. Ти нямаш дял, ни жребие в тоя дар, защото сърцето ти не е право пред Бога…”

Та от тук е останала поуката, че симонията не е богоугодно дело… Което не значи, че не се практикува.

И каква стана със Сребърната тангента? Давайте да я откриваме, че трябва да я довършваме после.

Сребърната ли казах? Не, тя е златна! По договор тия 16.5 км. струват 150 млн. лв. без ДДС (180 с ДДС). Пътят минава из равното Софийско поле. Нема мостове, нема виадукти, нема тунели. Щото, да ме прощават шопите, но Перловската река не е точно река… И, ако случайно мине Пеевски по нея, както седим и се надяваме, направо ще прелее. За 10 млн. на километър можеше да се застеле и с испанска теракота. Но проблемът идва от това, че в консорциума изпълнители участват все познати пътни разбойници. Сред които и „Водстрой 98“ на Пеевски.

Пуснали тангентата, но не направили другите връзки. И основното качество на пътя – да води някъде – се загубило. Няма връзка с магистрала "Люлин", няма отбивки за към центъра на София и близките квартали, но пък има огромни тапи и хората чакали по 40 мин. за да минат.

Ама нищо де. Така се отваря възможност за още едно рязане на лента, трето поред. Щото имаше и преди Коледа, и преди Великден. Точно това имахме предвид, когато казахме, че премиерът почва да реже лентичките надълго.

На МС рекъл, че „архитектът ин ги е виновен”. Сигурно е така. Общинските търтеи, воглаве кметицата, са напълно невинни, всичките общински власти от 2007 г., когато се започва проектирането. Ако сте забравили, ще напомня, че тогава кмет беше Борисов. И от тогава та до днес ГЕРБ управлява София!

Сн. OFFNews.

И докато сме още на темата, да спомена и „иновацията” умни светофари на общината. Наистина е иновация. OFFNews снимали един от умните светофари на кръстовището на „Христо Ботев“ и „Тодор Александров“. Връзката на светофара с електрическия стълб е осъществена посредством пластмасово шише! Пореден пример за тъпота с взлом, тотално невежество, братя и сестри!! Но, както сме казал, не обикновено невежество, а користно невежество!

Вторник, 7 юни

Новото ръководство на БНР решило да пенсионира Лили Маринкова и хидрологичния бюлетин „Нивото на река Дунав в сантиметри” от „Хоризонт”. Някои викат, че Лили нямала достатъчно стаж за пенсия. Ама дори и да има, за нея трябва да се направи изключение и тя да се пенсионира като мъж, какъвто несъмнено е! Ако ставаше дума за Волгин, не бих възразил да го пенсионират и като жена. Но за Лили не съм съгласен.

Всъщност, Лили, Волгин и журналистика не трябва да се слагат на една права, защото се получава крива. Даже нещо евклидово ми се върти, но понеже не ги разбирам дип, та няма да го кажа.

За нивото на река Дунав в сантиметри обаче ще ми е мъчно. Откакто съм се родил, а то не е било вчера, това е единственото трайно нещо в тая държава. Надживя даже и Тодор Живков. Ако търсите пример за стабилност, те това е! „Турно Магуреле, сан шанжмон”…На мястото на Бойко никога не бих позволил да го махнат.

Кабинетът, по-точно премиерът, отпусна 1.5 млн. лева на общината, за да довърши Златната тангента. Рекъл на зам.-кмета Барбалов: „Глобихте ни милион и половина, на практика без да имаме никаква вина…”

В някои страни боядисват ниските части на фасадите на сградите с отблъскваща боя. Като отиде некой некултурен да пикае и стената му връща всичко в крачолите. Е премиерът ни е като тая боя. Всичко отблъсква. Не се оставя да го омацат, дори и когато вината е в него.

Страница на статията : 01020304
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11945

7

Дори многониковото шизо Проф.ан Бакалски остава безмълвно под статиите на доктора - докторе, пиши по 3 на ден, остави го без капейки и отърви форума от това болно недоразумение

12128

6

Minddestruction

15.06 2016 в 07:43

"Даже нещо евклидово ми се върти"
Докторе, може би си имал предвид НЕевклидово, т.е. пространсво, което е с положителна/отрицателна кривина, където има 0/повече от една права упоредна на дадената и пр. абсурдни за нас неща.
А иначе за всичко друго написано не ми стигат думи за похвали.

12034

4

TO

13.06 2016 в 18:31

МУТРО-ПОЛИТикан крадлив, срамота!
Парашутираният от софийското Долно Лозен от потомствената Номенклатура на БКП и на Комитета за ДС Никола Методиев да буни Източна Румелия, да се перчи пред камерите и да пропъжда православните с истеричен догматизъм е трябвало да бъде лекуван и обгрижван още като студентче във лудницата на Четвърти Километър.
Фюрерчето страда и от остра КЛЕПТОМАНИЯ (Казусът САН КИРИКО, заграбен от INTERARCH и Междунар. Академия за Архитектура, дигната от САБ без нито стотинка църковна, нито държавна субсидия).
ПОМОГНЕТЕ НА ПАЦИЕНТА, стеснителни психиатри!
Варненци се оказаха по-окумуш от филибелиите. Когато на мястото на успешно споминатия владика замалко синодът да им натресе ХОРМОНАЛНОТО БАЧКОВСКО ИГУМЕНИЩЕ Борис, те се дигнаха до София и отсякоха -НЕ! Тц! Ъ-ъ! И се отърваха от КРИВОславното чудовище.
Да бе, знам, че като ДОЙДЕ ВИДОВДЕН няма да попадна на същото -топло- място като "дядо"то - и хич не ми е затрябвало.

13056

3

Какавидков

13.06 2016 в 18:17

Значи вече няма първа книга, втора книга.
Туряй заглавието Житие и Стардание грешного Борисого, така иначе си биограф, поне продажбите ще скочат.

12284

2

ДидоВъТъ

13.06 2016 в 11:49

Това за дедо Николай се чува под сурдинка от доста време,ама с малката разлика,че си ги иска в евро.поздрави,док.