Из делниците на един луд (19-23 октомври)

Тони Филипов, д-р 26 октомври 2015 в 12:15 13083 4

Понеделник, 19 октомври

Пише ни Кирил Велев: „За това, дето трябва да се редуват американците и руснаците, не сте прав д-р Филипов! Изкусните проститутки поемат по два. Даже четох за една румънка дето поемала и три.”

За два и ние сме чувал. Викат му шведска тройка. Измислена е, за да нема кибици. Но за три не сме единодушен. Не, че не може, но обектът не е в състояние да изказва симултанно чувствата на задоволство, които го изпълват отвсякъде. И е принуден да го прави консекутивно, което не е същото. За субектите е важно да бъдат насърчавани и окуражавани по време на самия акт. Те обичат да им се казва, че са добри, по-добри от предишните… Психология.

На днешния ден църквата почита паметта на Свети Иван Рилски, закрилник на миньорите и лекарите! 19 октомври е и празник на Перник. Честито и от нас! На снимката селфи по пернишки.

„Новинар”: „Любовта на мъжете не минава през стомаха”. Учени от Лондонския университетски колеж установили, че мъжът е склонен да мисли за секс дори и гладен.

Учени! Характерно за учените, ако не знаете, е, че мразят да четат друго, освен себе си. Иначе въпросните учени щяха да знаят, че още преди близо век техният велик съгражданин Джером Клапка Джером е опровергал тази погрешна представа за мъжа като чиста физиология, като фабрика за…, сещате се. „Кой е измислил пакостната лъжа, че пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха му? Колко ли са много наивните жени, които са я взели за чиста монета и са позволили любовта да излети от всекидневната, докато са готвели нещо в кухнята? Разбира се, ако сте постъпили толкова глупаво, че да се омъжите за прасе, трябва да се примирите с факта, че животът ви ще мине в бъркане на помия.”

Но да се върнем на дописката. Неврони, наречени МСМ (mystery cells of the male), потискали мислите за храна. Само да не ви подведа. Защото в следващото изречение вече не са неврони, а неутрони: „За разлика от мъжете обаче нежният пол няма такива неутрони, което означава, че за жените сексът идва на второ място след храната.”

Неврони, неутрони, много важно. Дето викаше оня дедо, демокрация, менстурация, важното е кръв да се лее…

Малка проверка в Гуглето показа, че репортерите на БГНЕС първи и единствени в света са използвали неврони и неутрони като синоними, а другите папагали са ги преписали.

И още нещо много важно. „Засега изследването е проведено само върху нематодни червеи”.

Не са били изследователи! Изследователки са били. Да правиш заключения за мъжете на база поведението на червея е тежка мизандрия, ако не и мизантропия. Да не говорим, че нематоден червей е малко нещо тавтология…

И ние, уважаеми читатели, поназнайваме некои работи в тази област. Които ни четат редовно, знаят, че е наше откритието, че по време на секс на мъжа му работи само малкият мозък, а през останалото време и той не работи. Изобщо мъжът е сложна биологична система, в която има строга йерархия на нуждите. Например голямата нужда е напълно в състояние да потисне нуждата от секс. Но това засега не го казвайте на учените. Нека сами го открият.

Вторник, 20 октомври

За десетте месеца от началото на годината МВР е заловило 21 743 незаконно преминали границата ни мигранти, пише "Сега". Над 7 хил. са хванати чак във вътрешността на страната. Ако допуснем, че хванатите и нехванатите мигранти са в корелация, което е логично, и приемем МВР за статична величина, което също е логично, ще сме само на една пресечка от извода, че през границата ни тече като през решето. Даже дърмон. Който не знае, дърмон е решето с големи дупки. Използва се например да чистиш боб. Бобът преминава, шушулките остават.

Калфин увеличава със 7.5% минималните осигурителни прагове в 36 дейности. Единствено в производството на тютюневи изделия запазва тазгодишните нива с мотива, че само там има спад на заплатите, печалбата и осигурителните доходи. В останалите сектори имало подобрение на икономическите показатели.

Радан подскача: „Оценявам като особено тревожно предвидените лобистки изключения за цял бранш, намиращ се под трайната политическа протекция на ДПС." Лукавски подло мълчи. Куневица също. Точно в тоя миг Ненчев е много зает с МИГ-овете…
Какво беше казал Конфуций? Не е важно дали правителството е синьо или червено, важното е да те обслужва.

Пардон, Кунева била възпрепятствана. Започвала нови консултации за Закона за предотвратяване на корупцията сред висшите публични длъжности. Като се приеме този закон, Калфин ще си го получи от само себе си…

Ще се оправим, помнете ми думата! Веднъж ако почнем, и ще се оправим. Но не знам кога ще почнем. Като гледам как работи българският съд… Дето пееше Тодор Колев, „хваща мухите и ги пуска”. Той по друг повод го казваше, но понеже е добре казано… Вчера например СГС е оправдал бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев-Батко и по второто дело за длъжностно присвояване. Делата срещу Батко бяха под наблюдение от Брюксел. И наблюдаващите видяха каквото трябва. Директорът на службата за борба с измамите ОЛАФ Джовани Кеслер обобщи: "Съдиите трябва да имат способността да наказват. В България именно тук има голям проблем."

Ама проблем да видиш…

Американски пастор застреля младеж по време на служба в Детройт, Колорадо. 25-годишният Дънти Смит влязъл в църквата с тухла в ръка и започнал да заплашва пастора. Преподобният търпял известно време, след което се прекръстил, прочел горещо на ум молитвата: „Господи, прости зарад Христа!“, извадил патлака и гръмнал хулигана. Няколко пъти. Полицаите преценили, че пасторът е действал при самозащита и не му предявили обвинение. Въпросният Смит и друг път бил ходил в църквата да плаши пастора с тухла. Една от версиите е, че става дума за любовен триъгълник, на който Смит бил тъпият ъгъл. Оплаквал се в социалните мрежи, че пасторът вкарвал вярата в жена му не от правилното място. И тя даже била бременна от него.

А нашите попове не са от леките мъже. На празничната литургия за Св. Иван Рилски дядо Николай анатемосал божията рабиня Румяна Демирева и забранил на свещенослужителите в Пловдивска епархия да я причестяват „докато не се разкае за сквернословията и безсрамието си!" Грехът на госпожата е идентичен с греха на Луна. Искала да се омъжи за дедо Николай и да му роди син.

Снимка № 2 След като отказа на Евгени Минчев, дедо Николай отказва сега и на една автентична жена. Само да не ви излъжа, на лорда май за друго отказа… 

По някакви известни само на нея причини госпожата била влюбена в светиня му. Не се наемам да предвиждам как би реагирал дедо Николай, какъвто е бесен, ако имаше пищов. Навярно нямаше да се задоволи само с духовна епитемия.

Сряда, 21 октомври

Вчера представили проект за разкриване и консервация на античните руини на неолитното селище в "Слатина". И проф. Васил Николов рекъл: "Очевидно корените на европейската цивилизация се намират в софийското поле и това е вече научно доказан факт."

Нашите предци баре корени са ни оставили. Има да ровим корени и ние, та че и внуците ни. Представяте ли си? В Слатина преди осем хилядолетия апартаментите са били по 117 квадрата. Къщи, де... А сега само некои баровци имат такива. Жабите пишат, че финмин Горанов си строял такава...

Разбира се корените са си корени, актуалната цивилизация е друго нещо. Преди десетина години екипът на археолога Георги Ганецовски откри край с. Оходен скелета на врачанския праисторически човек Христо, най-стария европеец. После намериха и жена му Тодорка. Там даже и неолитен хладилник откриха. С две думи, преди 8 хил. години и във Враца е имало цивилизация. Никога не бих го допуснал, ако не бяха намерени корените.

Миков рекъл вчера във Видин: «Бедността, в която живеят хората от Северозападна България, е отчайваща.» Точно това имаме предвид. Такава бедност кореспондира с доцивилизационните общества. Не ли?

Ирландия стана седмата европейска страна, която премахва монетите от 1 и 2 цента. Оказва се, че производството на монетата от 1 цент излизало 1,65 цента, а на монетата от 2 цента -1,94 цента. И става дума за милиарди монети.

Казвал съм ви за оня евреин, дето правел фалшиви банкноти по $10, но ги продавал по $11, щото толкова му излизали. Но европейските дебелогъзници никога няма да се сетят за такова просто решение. Вместо това сега ще претопяват хиляди тонове монети...

По време на конференция в Брюксел унгарският министър на правосъдието Ласло Трочани от управляващата ФИДЕС заявил, че 12 млн. цигани в Европа „са мишена за радикализиране” и съществува риск да свършат като джихадисти в Сирия.

Тоя па колко е прост! Циганин на война? Войната е работа бе, алоу! При това с непрекъснат цикъл. А циганинът, ако реши да работи, работи по негова си система. Сега съм гладен, сега работя. Сега ми стана студено, сега търся дърва. Никакви „складови запаси”. Точно като „кан-бан” системата при тойотизма. И както чувам, че се плащало добре, войната ще протича синкопно – ден воюва, три пирува... Не знам как седи в Сирия въпросът с изкупуването на джилязото, но покрай една война пада много джилязо, та че и жици. Боже, те вече слизат на дъното на морето да режат потънали кораби, та ще подминат танк, концентриран метал от десетки тонове! Руският Т-14 "Армата" например тежи 57.6 т, американският М1 Abrams 63 т, израелският Merkava е 65 т... Един танк и Факултето ще пирува цял месец. И да не е развит тоя пазар, идат ли циганите, ще се развие. Да не говорим, че за циганина няма никакво значение дали една система е действаща, или бракувана. Така че те могат да се окажат фактор на разоръжаването на джихадистите. И то сериозен фактор. През 1975 година в Стара Загора, под Аязмото, където докторът отби войнския си дълг, индобългари, които тогава без притеснение наричахме цигани, откраднаха две танкови картечници. И два дена ровихме из шубраците на парка да ги търсим. Между другото, по артефактите, на които тгава се натъкнахме, разбрахме как масово мърсуват старозагорските граждани на теферич.

Заинтересува ме една дописка в „Труд”. Нещо като тест: „Дреме ли убиец във вас според зодията?” И си немах работа, та се зачетох. И ето какво открих: „Представителите на зодия Лъв са едни от най-опасните престъпници. Те са достатъчно егоцентрични, за да поискат да убият, достатъчно безпардонни, за да посегнат на човешки живот, и достатъчно изобретателни, за да го извършат както трябва.”

В първия момент си казах, че тази информация може да свърши чудесна работа като вътрешно ведомствено предупреждение, ако ме разбирате. Но после се сетих, че и тя е зодия Лъв… И я затаих за мен си, поне да не знае, че е кадърна. Пък аз ще си знам, че и в това съм добър и ако се наложи... Обаче пък покрай това видях и зодията на премиера. „Близнаците са повече по измамите и престъпните схеми. Убийството не е по вкуса им. Харесват им всякакви кроежи, които са свързани с употребата на хитрост и съобразителност…”

А иди после не вярвай на зодиите.

Четвъртък, 22 октомври

По данни от национално проучване на екип от UCLA американците се страхуват повече от правителството, отколкото от демони, духове и зомбитата. 58% от гражданите на САЩ се плашат от правителството. На второ място е киберпрестъпността, после чак са природните бедствия, терористичните атаки, биологичните войни и т.н.

Още навремето Роналд Рейгън беше предвидил: «Изглежда все повече хора разбират, че десетте най-опасни думи в английския език са „Здравейте, аз съм от правителството и идвам да ви помогна." Много точно го е казал и американският писател и журналист 0'Рурк: «Всичко, което правителството прави, разумните американци биха предпочели да го прави с някой друг. Това е идеята на външната политика.»

И когато всичката външна политика ти стане вътрешна, трябва да търсиш нови територии. Защо мислите сега НАСА се е насочила към Марс, Плутон, нови галактики?

Няма да се учудя обаче, ако американците отидат на Марс и там намерят жълти, а не зелени човечета. Китаецът монтирал на Луната телескоп. Щото атмосферата ѝ е по-тънка и се вижда по-надалече.                                                                              

В подкрепа на горното е и информацията за открита статуя на Буда на Марс. 

Но това, дето китаецът е почнал да продава американския външен дълг не го разбрах.

«Бивол» ще ги гази мечка май. Или главният прокурор, което на вид поне не е много различно. Атанас Чобанов се хвали, че разследването на Пеефски, Борисов и Доган е почнало по донос на «Бивол». Те сезирали швейцарската, лихтенщайнската и австрийската прокуратури, че горната троица пере пари. «Официално, вика Чобанов, “Булгартабак” се продава на руска банка, но се оказва, че парите идват от няколко офшорки, зад които стоят Пеевски, премиерът Борисов с 10%, Доган с 10% и Сталийски с 10%... Това е много тежък случай, защото имаме и политическа корупция, и пране на пари, а включително и финансиране от търговия с терористични организации.»

«Оказа се, вика, че това трио - Пеевски, Доган и Борисов, което можем да наречем “сърцевината на модела “#КОЙ”, има и четвърти член и това е Цацаров.»

А така... Точно от него пък не съм го очаквал!

Накрая Чобанов завършва оптимистично: «Съюзниците в скоро време ще се намесят и ще прекратят тази контрабанда и последствията за модела “#КОЙ” ще бъдат, надявам се, фатални.»

Бабо Мецо, ще има ли тая година много дренки? Ще има, баба, ще има. А по какво съдиш? По нищо, баба, ама много ми се иска...

Бакшиш пребил полицай пред парламента. Бил спрял неправилно, а ченгето почнало да го превъзпитава, което някак си не му се понравило. Оказва се, че е бивш полицай, работил в Първо РПУ до средата на 90-те години. Освен това лежал в затвора за убийство.

Прав е Ървин Уелш, „Полицаите са престъпници със забавено развитие…” В смисъл, че често стават полицаи и едва след това разбират какви са истинските им наклонности. Тя и самата им работа предполага.

„Осъжданият за убийство таксиджия Борис, който преби полицай, нямал психотест”, кахъри се „24 часа”. Да, трябва да има, защото управлява кола, в която се возят граждани. А тия, дето управляват държавата, могат и без тест. Ако че сред тях има наркомани, като…, тежки пияници, като…; откровено луди, като…; клептомани, като… Няма патология, която да я няма. Всички тестове трябва да им се направят – от наркотици до васерман!

Обаче „24 часа” малко са се увлекли: „По информация на "24 часа" биячът е имал негативно отношение към настоящите си колеги.”

Ако това е престъпление, значи е всенародно. Рядко се намира българин с позитивно отношение. Толкова рядко, че на практика почти не се намира.

Петък, 23 октомври

Невробиологът Стивън Хакли от Мисури твърди, че предшественикът на човека е движел ушите си като кучетата и котките по посока на звука. Но в процеса на еволюцията съответните мускули закърнели. „В човешката слухова система започват значими промени малко след появата на приматите със сух нос преди повече от 30 млн. години. Тогава ушите стават по-малки и свързаната с тях мускулатура се променя.”

Добре, де, Митко Цонев като може да си мърда ушите, той предшественик ли ни е, или ни е съвременник?

Британката Ема Томпсън яде дневно по 20 гъби за миене на чинии, накиснати във веро. Маха им само абразива и другото го лапа както ние лапаме парче диня. Болест някаква било, вид хранително разстройство.

Боже, какви жени има… Мойта пипа гъбата само в краен случай и никога без ръкавици. Питате ли ме… Таман си оправя ноктите и тя ме прати да мия чиниите. А това е егати неблагодарната работа. Днеска ги измиеш и след една седмица мивката пак пълна… И както знаете едно влачи друго… Като няма мити съдове нема и готвено. Щото нали всички рецепти почват с „вземете една чиста тенджера”… Тука влязохме малко във вицовото пространство, но те вицовете са все по действителни случаи…

Председателят на ПП „Солидарност“ и приор на Великото мешере на Индобългария Христо Младенов заплашил журналистката Вероника Димитрова с линч заради репортаж за връзките на техен кандидат за общинар с джебчийската мафия в Игнатиево. "Аз снощи те прокълнах! Когото аз съм прокълнал, до шест месеца е пострадал жестоко. Аз те линчувам! Това е моят неписан закон и ти отиваш на кино… Знаеш, че аз имам достъп до всички съдебни власти и в България, и в Европа…",

Верно е, има. През 2013 г. индобългарите тръгнаха да правят световно мешере, нещо като съда на белите хора в Страсбург. И точно него гласяха за шеф. Тогава написахме: „Не мога да ви кажа какъв точно бизнес упражнява г-н Младенов. Бизнес активността на циганите напоследък се разпростира върху целия Наказателен кодекс… За бизнесмените от гр. Левски си спомням, че се писа, че през 2006 г. в Италия при международната операция „Елвис“, в която бе разбит канал за трафик на деца и жени, 30 от арестуваните бяха от богатите цигански фамилии в Левски. Дано приор Младенов не е забъркан в тия работи…”

Дано, ама като гледам болшинството от българските съдии, надали… Що така хората на закона ги влече все извън закона? Дали и те като полицаите придобиват криминални влечения от общуването си с бандитите, или стават съдии, защото си ги имат вродени?

Партията „Солидарност” е основана преди 8 г. Политически и идеологически тя е по цигански гъвкава. (Може и по български да се каже и пак няма да е грешка.) Лани имаше предизборно споразумение с БСП, сега обаче подкрепя ГЕРБ. „Политиката на Бойко Борисов, вика великият приор, засега най-добре ни пасва на нас".

Ще се окаже накрая, че и на нас ни пасва. Поне в някои отношения. Я си представете, че се беше запретнал и оправил държавата? Дали тия хиляди бежанци, дето сега ни заобикалят, нямаше да си изберат нашата родина за тяхна родина? Всичко в тоя живот е едно за друго. И да си изостанал си има предимства.

To be continued

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови