А помните ли когато Тръмп беше звезда в кеча?

Любомир Траянов Последна промяна на 11 ноември 2016 в 09:53 28492 38

Каквото и да говорим за Тръмп, той винаги си е държал пръста на пулса на поп-културата. Когато Световната Федерация по Кеч и нейната трета ежегодна "Кеч Мания" успяват да напълнят нечуваните дотогава 93,173 души под един покрив през 1987-ма година, Тръмп вижда една уникална бизнес възможност, която не бива да се пропуска. Въпреки че към "Кеч Мания" IV има интерес от огромни стадиони като Уембли в Англия, Супердоум в Ню Орлиънс и 100-хилядният колизеум в Лос Анджелис, Тръмп успява да издейства правата за събитието за значително по-малката зала "Тръмп Плаза" в Атлантик Сити, която се намира в непосредствена близост до огромния едноименен казино-хотел на Тръмп. Въпреки че публиката наброява едва 18,000 души, цените на билетите са увеличени многократно и събитието е огромен финансов успех. Самият Тръмп е на видимо място на първия ред, и повечето кечисти с отрицателни образи не пропускат възможността за конфронтация с харизматичния милиардер.

Това води до едно дълго и плодородно приятелство между Тръмп и президентa на Световната Федерация Винс МакМеън. През следващата година - 1989-а, КечМания V отново се състои в "Тръмп Плаза". В изявление преди главния мач на събитието, Хълк Хоган, най-голямата звезда в кеча по това време, се заклева че ще спаси Тръмп от евентуален природен катаклизъм и също така благодари на Бог, че Доналд Тръмп е "хълкоманиак". Нещо което в ретроспекция е доста забавно, като се има предвид, че Хълк Хоган загуби работата си във федерацията, поради расистки скандал, преди година.

Следващото участие на Тръмп в Световната Федерация е почти 20 години по-късно, през 2007-а, и е без съмнение най-известното му. По време на интервю на Винс МакМеън, в което той празнува факта, че се е превърнал в най-възрастния човек на корицата на списание "Мускули и фитнес", Тръмп се появява на огромния екран в залата и казва на МакМеън, че на публиката въобще не ѝ пука за корицата и че той знае как да задоволи нуждите на феновете си. След това от покрива на залата политат банкноти в общ размер от един милион долара, които са уловени от хората в публиката.

МакМеън, чувствайки се жестоко обиден от този дързък жест, предизвиква Тръмп на мач на следващата "Кеч Мания", в който загубилият ще се прости косата си. Тръмп приема като достоен мъж.

Естествено, директна битка между двама ексцентрични милиардери едва ли би била възможна, дори и в реалния живот. Затова двамата избират свои представители, които да се бият от тяхно име. Дотук добре, само че не можем да се измъкнем без щипка неосъзнат расизъм и препратки към времената на колониализма. Представителите на милиардерите са доста колоритни - за МакМеън това е Умага - огромен самоанец-дивак с татуирано лице, който не може да говори, издава животински шумове и се бие бос, а за Тръмп - Боби Лашли - огромен афроамериканец, който рядко говори, защото гласът му звучи твърде нелепо на фона на физиката му. Третият човек на ринга, а именно съдията, е безспорно най-популярното лице в историята на Световната Федерация - Ледения Стив Остин.

В крайна сметка "Битката на милиардерите" е голям успех. Умага и Лашли успяват да направят един добър мач, в който дори Тръмп и МакМеън се намесват. Извън ринга, под огромните овации на феновете и въодушевения коментар на легендата Джим Рос, Доналд Тръмп поваля Винс МакМеън на пода с удари, които биха били по-пристойни за тригодишно дете, отколкото за зрял мъж. Това е достатъчно вниманието на Умага да бъде отнето и Лашли да победи. Винс МакМеън е обръснат пред многомилионна публика.

Тръмп запазва косата си, но не остава неосрамотен. За капак на събитието, Ледения Стив Остин го просва на земята с най-комично изглеждащият "зашеметител" в историята. Публиката отново ликува.

Възможността Доналд Тръмп да загуби легендарната си коса, прави "Кеч Мания" 23 най-гледаното кеч шоу за времето си и носи оборот от над 40 милиона долара на Световната Федерация.

В следващите години Тръмп прави още няколко малки появи на екран в кеча. През 2013 година Тръмп е приет в залата на славата на федерацията.

И все пак, Тръмп няма да е първият американски президент, който е участвал в кеч мач. Тази чест се пада на Ейбрахам Линкълн, който за кратко е бил кечист на младини.

Автор: Любомир Траянов, LuboPitnoBlog

Най-важното
Всички новини