10-годишно спечели стипендия, за да "направи тъжните улици на Париж отново щастливи"

OFFNews 05 юли 2016 в 07:06 5353 1

Когато парижката управа и агенцията за иновации "Five by Five" обявила конкурс за лятна стипендия за млади хора, които да развият идеите си как да се подобри градската среда, вероятно не са очаквали да получат проект от 10-годишно дете. Историята за него разказва Guardian в рубриката си "Градове".

Стипендията била насочена към учени и дизайнери, но 10-годишната Ева също подала заявление. Казва, че вярва, че улиците на Париж са тъжни и тя иска да "направи робот, който да ги направи щастливи отново" - чрез улично изкуство. Нещо повече - тя обяснява, че вече е научила как да го програмира.

Основателката на "Five by Five" Кат Борлонган отговорила на писмото на Ева, за да й каже, че е одобрена и събеседването ще е от 18 до 29 юли.

"Харесвам проекта ти. И съм съгласна, че трябва да бъде направено повече - чрез роботи или по друг начин - за да направим улиците на Париж по-хубави и да ги накараме да се усмихнат отново", пише Борлонган.

"Пиша ти лично, защото заявлението ти ме вдъхнови... Добре дошла на борда на нашия космически кораб, Ева. Чакаме с нетърпение да се срещнем с теб лично", продължава писмото, а бащата на момиченцето споделя, че е невероятно горд с дъщеря си.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12415

1

Ани

13.07 2016 в 08:54

Добра идея на "Five by Five" и Кат Борлонгани, добро попадение с 10 годишното дете! Личното обръщение от Борлонгани е много впечатляващо и окуражаващо!