Тихомир Иванов остана без медал от Европейското в зала

OFFNews 02 март 2019 в 22:16 2185 0

Тихомир Иванов не успя да се пребори за медал в скока на височина на Европейското първенство по лека атлетика в зала в Глазгоу. 24-годишният плевенчанин раздели четвъртата позиция с великобританеца Крис Бейкър, като и двамата скочиха 2.22 метра. За Иванов това е второ поредно четвърто място континентален форум в зала, след като зае същата позиция и в Белград преди две години.

Състезанието започна по най-добрия начин за Тихомир, който преодоля 2.18 метра и 2.22 метра още от първите опити. За съжаление той не записа успешен опит на 2.26 метра и така приключи участието си във финала. В третия си опит на тази височина не му достигна малко късмет, след като я преодоля, но закачи летвата с крак и я събори.

Шампион стана италианецът Джанмарко Тамбери, който прескочи 2.32 метра, изравнявайки най-доброто постижение през сезона, което е именно негово. Със сребърен медал се окичиха двама скачачи - Констандинос Баниотис от Гърция и украинецът Андрий Протсенко. И двамата се справиха записаха резултат от 2.26, но тъй като никой нямаше преимущество в скоковете си разделиха втората позиция, поради което и не бе връчен бронзов медал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови