БНР намалява цените на билетите за концертите на Симфоничния си оркестър

Кампанията е за разширяване на достъпа до качествената музика

OFFNews 31 януари 2024 в 15:21 2138 0

Симфоничен оркестър на БНР

Снимка БНР

Симфоничен оркестър на БНР

Мащабна кампания за разширяване на достъпа до качествена музика започва Българското национално радио (БНР). Цените на билетите за концертите на Симфоничния оркестър стават символични до края на сезона, а програмата на всеки концерт включва произведение от български композитор.

„Обществената функция на БНР изисква да се популяризира българската култура и да се разширява достъпът на аудиторията до световната музикална съкровищница. Радиосимфониците брилянтно се справят с тази задача, като предлагат на публиката изпълнения на качествена българска музика и показват съизмеримостта й със световните шедьоври,“ каза генералният директор на БНР Милен Митев.

„Симфоничният оркестър на БНР с много грижа протяга ръка и към млади, и към утвърдени наши композитори и ежеседмично попълва фонда с нови записи на техни творби, които звучат в ефира. Искаме да дадем възможност на хората, които обичат класическата музика, да я преживеят и на живо с един оркестър на европейско ниво. Намаляването на цените на билетите за концертите на Радиосимфониците е част от мащабната кампания за популяризиране на качествената музика и разширяване на достъпа до нея в навечерието на 90-годишнината на Радиото,“ посочи Марио Ангелов, директор на „Музикална продукция и състави“ на БНР.

Маестро Константин Илиевски ще дирижира следващия концерт на Радиосимфониците на 2 февруари, петък, в зала „България“. Радиооркестърът ще почете 120-годишнината от рождението на Любомир Пипков с изпълнение на неговия Концерт за кларинет и камерен оркестър, солист ще е Данчо Радевски. Програмата включва още Симфонично скерцо „Чиракът-магьосник“ от Пол Дюка и „Фантастична симфония“ от Хектор Берлиоз.

Цените на билетите за концертите на Радиосимфониците до края на сезона ще са на цени от 10 до 20 лв., входът е свободен за ученици и студенти от музикалните специалности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика