16-годишен шампион в колоезденето ни загуби битката с рака

ОFFNews 07 септември 2017 в 14:38 32377 0

Обзор потъна в скръб. Една от големите надежди в българското колоездене - 16-годишният Митко Тихомиров Тодоров, загуби битката с рака.

Погребението ще е на 9 септември в родния му град Обзор. Очаква се на погребалната процесия да присъства целият град, уточнява Флагман.

Точно когато Митко е на върха, лекарите му поставят тежката диагноза „сарком на меките тъкани”. Първоначално Митко претърпява спешна операция в УМБАЛ „Св. Иван Рилски” в София на гръбнака за отстраняване на образуванието. След нея обаче последвала втора манипулация в Турция.

За известно време той отново се изправя на крака, но преди седмица коварната болест отново го събаря. 16-годишното момче внезапно започва да се обездвижва и парализира в областта на краката.

След поредната доза прегледи и консултации с турските медицински лица се установява, че по гръбначния стълб на Митко са се образували нови два тумора.

Момчето е родено в Обзор, където започва тренировки в тамошния клон на клуб "Несебър". През 2014 г. става държавен шампион на шосе и писта заедно със своите съотборници и взема бронзов медал в индивидуалното бягане по часовник.

През следващата година също е трети в републиката, а тазгодишният сезон бе най-успешният за него досегa -златен медалист на писта и шосе с отбора си и победител в купите „Троян”, „Обзор” и „Сливен”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews