Кое е първото, което ще направя, когато стана общински съветник? Отговорите на Николай Вълков и Димитър Димитров

OFFNews 21 октомври 2015 в 12:31 6004 0

Николай Вълков

OFFNews прави анкета с кандидати за общински съветници. Въпросът е само един и много прост: "Какво е първото нещо, което ще направите, когато стана общински съветник?" Днес ви предлагаме отговорите на Николай Вълков и Димитър Димитров - съответно с номер 19 и номер 46 в листата на Реформаторския блок за София.

Николай Вълков: Ще предложа глобите за паркиралите коли на пешеходна пътека и в зелените площи да се увеличат тройно

Николай Вълков е на 36 години. Завършил e Първа английска гимназия в София и „Право” в СУ „Св. Климент Охридски” с отличие. Адвокат, заклет преводач, практикуващ от 2000 г. Юридически консултант на Европейския парламент и Европейската комисия. Той е № 19 в листата за общински съветници на РБ в София.

Незабавно с началото на работата на СОС ще предложа глобите за паркиране на и преди пешеходни пътеки и в тревни площи да се увеличат тройно. Паяци, предназначени специално за такива нарушения, трябва да вдигат тези автомобили. Сега това не се прави и всички ние се изправяме пред проблема на безразборно паркиралите коли по градинки, зелени площи и на пешеходни пътеки. И повтаряме как никъде в Европа това не може да се види.

Едновременно с това ще предложа парите от глобите да се насочат към детските градини, за изучаване на английски и други чужди езици. Това е възможно да се случи незабавно и от февруари в детските градини да се преподава чужд език ежедневно.

---------------------------------------------------------------------

Димитър Димитров


Димитър Димитров: Ще спра санирането "на парче” и нарушаванете на архитектурния облик на фасадите

Димитър Димитров е кандидат за общински съветник от Реформаторския блок. Той е на 44 год. и е инженер по образование. В момента работи в частна фирма. Той е под № 46 в листата за общински съветници на РБ в София.

Проблемът със санирането на отделни части от фасадата на сградите и безразборното поставяне на климатици по тях, както и нарушаването облика на сградите в столицата с всякакви "подобрения", е значителен. Гледката е неестетична: различни цветове, различни видове материали и покрития, индивидуални „инженерни” хрумвания, хаотично поставени по фасадите климатици и капещ конденз от тях по тротоарите и етажите надолу, тенти, остъкления, приспособления, висящи кабели и всякакви архитектурни "изобретения" са масова практика и в кварталите, и в центъра.Това може да бъде регулирано с адекватна и реално работеща общинска наредба, указваща възможностите за саниране и стандарта за архитектурен облик на фасадите и сградите. Наредбата трябва да е безкомпромисна към нарушителите. Контролът ще се осъществява от съответните районни кметове и общински служби по места, а контролът върху тях - от Столична община, не по документи, а с реални проверки на място.

Местни избори 2015

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!