Боряна Калейн със злато на обръч и бронз на топка

OFFNews 28 март 2021 в 12:02 3094 0

Боряна Калейн продължи със силните си изяви на Световната купа по художествена гимнастика в София. Ден след среброто в многобоя, родната грация извоюва златен медал във финала на обръч и бронзов на топка.

Калейн представи обръча си по чудесен начин - концентрирано и на високо темпо. Тя заслужено получи и най-високата оценка в индивидуалното - 26.150. Зад нея се наредиха представителката на Беларус Анастасия Салос и тази на Израел Линой Ашрам. И двете получиха оценка от 26.100, но Салос беше оценена по-високо за изпълнение и така изпревари своята конкурентка.

В събота именно Ашрам спечели титлата в многобоя. Тогава тя изпревари Боряна с две десети. Днес обаче съдбата се усмихна на Калейн и тя стана първа с 5 стотни разлика.

Не така обаче стояха нещата във финалите на топка. Българката представи лиричното си съчетание под съпровода на "Вечеряй, Радо" и макар че не допусна грешки, получи ниска оценка за представянето си. Калейн беше оценена с 25.500, което й отреди трето място и бронзов медал. Пред нея се наредиха Линой Ашрам с 26.500 и Алина Харнаско с 25.850.

Другата ни представителка в индивидуалното Катрин Тасева остана четвърта във финала на топка. Тя изигра стабилно съчетанието си и получи оценка от 24.400.

За Боряна предстоят още 2 финала, докато Катрин Тасева ще участва в този на бухалки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови