Боряна Калейн отстъпи временно върха в класирането

OFFNews 27 март 2021 в 14:33 2842 0

Линой Ашрам от Израел излезе начело във временното класиране за многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София, а българките Боряна Калейн и Катрин Тасева са съответно втора и трета.

Ашрам има сбор от 98.450 точки, след като получи оценки от 25.800 на обръч, 25.550 на топка, 25.750 на бухалки и 21.350 на лента, въпреки че днес сгреши в композициите си с бухалки и лента.

Боряна Калейн, която вчера след първите два уреда беше първа в класирането, днес допусна грешки на бухалки и лента. Тя има сбор от 98.250 точки след 25.100 на обръч, 26.250 на топка, 25.450 на бухалки и 21.450 на лента.
Калейн вероятно ще се класира за финалите на всичките четири уреда, които са в неделя.

Катрин Тасева, която обяви, че е с контузия в последните дни и не се е подготвяла пълноценно, е трета в многобоя до момента със сбор от 92.500 точки. Тя получи оценки 22.950 на обръч, 24.400 на топка, 25.05 на бухалки и 20.100 на лента. В днешните си съчетания на бухалки и лента Тасева имаше някои неточности.

Засега Тасева е сигурна финалистка на топка, а за останалите финали ще трябва да изчакаме официалното класиране.

"И в двете съчетания днес допуснах грешки, които бяха от прибързване, недостатъчно внимание и концентрация. Надявам се утре да си ги спестя. Днес не бях толкова концентрирана, колкото бях вчера, но се чувствам по-уверена.

Вече навлизаме по навътре в състезателни сезон, предстоят още изяви преди европейското първенство във Варна и олимпийските игри. Надявам се дотогава да покажа наистина какво мога. Основният ми проблем е концентрацията и може би върху това най-много трябва да се наблегне на този етап", каза Боряна Калейн пред bTV.

"Днес се чувствах малко по-добре от вчера. Беше по-малко напрежението, малко по-уверена, по-сигурна се чувствах. Успях да се доближа малко повече до съчетанията, които трябва да покажа на състезания и съм една идея по-доволна.

След всяко едно съчетание, което изиграя на терена пред съдийките, се чувствам малко по-уверена и то е малко по-добро. Трябва да наблегна върху изпълнението, което ще играе ключова роля на олимпийските игри, това е лично мое мнение и от играта без грешка. Доста съм далече като гледам", коментира Катрин Тасева също пред bTV.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!