Звездното трио на Барса се справи с Борусия Дортмунд

OFFNews 28 ноември 2019 в 00:00 2461 0

Снимка Facebook: FC Barcelona

Барселона стигна до безпроблемна победа над Борусия Дортмунд с 3:1 в двубой от Група F на Шампионска лига, игран на стадион "Камп Ноу".

Футболистите на треньора Ернесто Валверде изиграха солидно първо полувреме, но се разиграха едва към средата му. Луис Суарес (29') откри резултата, а малко след това Лионел Меси (33') удвои.

Аржентинецът продължи да се вихри и асистира по прекрасен начин за гола на Антоан Гризман (67'). След това аржентинецът нацели и напречната греда.

Така Барселона събра 11 точки и кръг преди края спечели групата си. Борусия Дортмунд е трети със седем точки, тъй като вторият Интер (също 7 точки) има по-добри показатели в директните двубои.

В друг любопитен мач тази вечер лидерите в Група Н Ливърпул и Наполи не успяха да се победят и да си гарантират класиране за следващата фаза на надпреварата, след като завършиха при резултат 1:1 сблъсъка си на "Анфийлд".

Гостите поведоха с гол на Дрис Мертенс (21'), като това си остана и единствената им опасна атака в този двубой. След този момент, и особено през втората част, тимът на Карло Анчелоти мислеше единствено за защитата и въпреки това Ливърпул успя да изравни чрез Деян Ловрен (65').

Към момента Ливърпул е лидер в класирането с актив от 10 спечелени точки, докато италианците са втори с точка по-малко. Интригата в групата ще бъде пълна, тъй като Залцбург е трети със 7 пункта и в последния кръг приема именно еврошампиона.

Ето и резултатите от всички мачове тази вечер:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови