Ексклузивно Президентът връчи мандата на ИТН. Кандидатът за премиер е Пламен Николов (видео)

Венци Стефанов: Важното е, че ЦСКА съществува и ще бъде този велик клуб, който е винаги е бил

OFFNews Последна промяна на 12 октомври 2018 в 09:40 917 0

"Това е истинският ЦСКА и плащането на емблемата ще обедини "червената" общност", сподели членът на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

От "Българска армия" вчера преведоха сума почти от 8 милиона лева, с които ще бъдат покрити задължения на фалиралото през 2016 г. дружество. Новината предизвика еуфория в Борисовата градина след дългото ходене по мъките.

"Това е нормалното нещо, което трябваше да се случи и се случи. Публиката вече беше избрала своя клуб, този, който е приет като истинския ЦСКА. Вече няма причина какво да разделя феновете от клуба. Дали ще е Гриша Ганчев или Петър Петров, няма значение.

Важното е, че ЦСКА съществува и ще бъде този велик клуб, който е винаги е бил. Радвам се, че това се случи, защото полемиките бяха безкрайни. Тази емблема не е толкава важна. Важното е, че феновете припознаха този клуб, приеха го като свой", каза Стефанов.

Относно мнението на ФИФА и УЕФА по въпроса, той заяви, че не е наясно какви процедури следват, но смята, че няма причина и те да не признаят ЦСКА за наследник на фалиралото дружество.

"С купуването на емблемата се изплащат дълговете, които има предишното дружество. Нормално е този клуб да бъде правоприемник на фалиралото дружество", добави Стефанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови