Украйна няма да играе на Мондиал 2022, Уелс се класира

OFFNews 05 юни 2022 в 21:24 2455 1

Снимка Getty Images

Приказката за Украйна по пътя към Мондиал 2022 в края на годината в Катар свърши на стадиона в Кардиф. Мечтите на украинците бяха прекършени срещу Уелс след загуба с 0:1 във финалния плейоф.

По ирония на съдбата това се случи след автогол на Андрий Ярмоленко в 34-ата минута, който се опита да блокира мощен удар на Гарет Бейл.

На 1 юни Украйна победи с много силна игра Шотландия в полуфиналния плейоф и мечтаеше да повтори играта си и срещу Уелс.

За отбелязване е, че през първото полувреме реферът Матеу Лаос не отсъди дузпа за нарушение на Джо Алън срещу Ярмоленко, който беше препънат отзад в наказателното поле. Испанецът дори отказа за провери ситуацията със системата ВАР.

Украинският тим доминираше през по-голямата част от срещата и създаде много повече положения, но така и не стигна до гол, като роля за това изигра и вратарят на Уелс Уейн Хенеси, отличил се с 9 спасявания.

Така Уелс попадна в група с Англия, САЩ и Иран на световното, а Украйна ще търси утеха в Лигата на нациите.

Това е второ класиране за “драконите” на световни финали след това през 1954 година, когато отборът стига до четвъртфиналите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови